Προβληματισμό προκαλεί και στη χώρα μας η μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον 2 του κορονοϊού, που κατά τους ειδικούς είναι και ο βασικός λόγος που καταγράφεται νέα έξαρση κρουσμάτων. Εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μην υπάρξει καμία χαλάρωση μέτρων έως την Πρωτομαγιά.
Όμικρον 2: Ποια είναι τα πιο κοινά συμπτώματα
Ορισμένοι λένε ότι συγκεκριμένα συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται με την υποπαραλλαγή, αλλά άλλοι δεν είναι σίγουροι σε αυτό το σημείο.
Τα συμπτώματα της Όμικρον 2 (ή υποπαραλλαγή BA.2) είναι παρόμοια με εκείνα που παρατηρούνται σε πολλές λοιμώξεις από κορονοϊό, όπως:
Πυρετός ή ρίγη
Βήχας
Δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή
Κόπωση
Μυϊκοί ή σωματικοί πόνοι
Πονοκέφαλος
Νέα απώλεια γεύσης ή όσφρησης
Πονόλαιμος
Συμφόρηση ή ρινική καταρροή
Ναυτία ή εμετός
Διάρροια
Αλλά αυτά που σχετίζονται με το BA.2 φαίνεται να αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό έναν μικρό αριθμό συμπτωμάτων που συνήθως αναφέρονται σε λοιμώξεις από όμικρον, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο NBC. Πρόκειται για:
Βήχα
Κόπωση
Συμφόρηση
Καταρροή
Ένας άλλος γιατρός σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον οδήγησε σε περισσότερα συμπτώματα του ανώτερου αναπνευστικού, αλλά δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε με το BA.2 (Όμικρον 2).
«Δεν ξέρω αν, αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είναι διακριτά για το BA.2 (Όμικρον 2) σε σχέση με το BA.1 (Όμικρον). Θέλω να πω, για το BA.1, γνωρίζαμε ότι ήταν κυρίως μια λοίμωξη τύπου ανώτερου αναπνευστικού και όχι οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού που μπορεί να οδηγήσουν σε πνευμονία και περαιτέρω και μεγαλύτερες επιπλοκές», δήλωσε ο Dr. Gregory Huhn.
Σε ορισμένους ανθρώπους, ο κορονοϊός προκαλεί ήπια ή μέτρια συμπτώματα που εξαφανίζονται σε μερικές εβδομάδες. Για άλλους, μπορεί να μην προκαλέσει καθόλου συμπτώματα. Σε ορισμένους, ο ιός μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας και του θανάτου.
Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι άνθρωποι είτε δεν έχουν συμπτώματα είτε παρουσιάζουν πολύ ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους υγείας, και ο ιός σπάνια οδηγεί σε νοσηλεία ή θάνατο για τα άτομα αυτά.
Δείτε επίσης
- Υγεία: Πρόκήρυξη θέσεων για τα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα
- Λίγο ελαιόλαδο την ημέρα “διώχνει” την άνοια
- Η πολύωρη καθιστική ζωή μπορεί να βλάψει την υγεία της καρδιάς
- Υγεία: Αυτή η εκδοχή της μεσογειακής διατροφής υπόσχεται «θαύματα»
- Εντυπωσιακό: Δεν έχει μνήμη μόνο ο εγκέφαλος αλλά και το σώμα - Τι έδειξε μελέτη
Σχετικά άρθρα
- Κορονοϊός: Σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ
- Ανησυχούν τους ειδικούς τα τελευταία στοιχεία για τον κορονοϊό
- Κορονοϊός: «Έχει καιρό να δώσει νέα μετάλλαξη»
- Σταθερός κάτοικος των νοσοκομείων ο κορονoϊός – Μοναδικό φαινόμενο στα χρονικά
- Κορονοϊός: Προς κατάργηση τα μέτρα στα νοσοκομεία, τι θα ισχύει για μάσκες και rapid tests