Ανησυχούν τους ειδικούς τα τελευταία στοιχεία για τον κορονοϊό

  07 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Ανησυχούν τους ειδικούς τα τελευταία στοιχεία για τον κορονοϊό

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, και την εβδομάδα που μας πέρασε η θετικότητα του κορoνοϊού παρουσίασε σημαντική αύξηση. Μάλιστα καταγράφτηκαν 53 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 82 έτη (εύρος 66-102 έτη), ενώ όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στην υπο-παραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον.

Καμπανάκι από τους επιστήμονες για τον κορoνοϊό
«Η επιδημία του κορωνοϊού αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στην ηπειρωτική χώρα με επίκεντρο την Αττική και ενδεχομένως την Θεσσαλονίκη. Επομένως αναμένεται αύξηση ποσοτική των κρουσμάτων, αύξηση των εισαγωγών στο νοσοκομείο και πιθανώς αύξηση τους νοσηλευόμενους στις μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ ήδη διαπιστώνεται διπλασιασμός των θανάτων σε σχέση με το καλοκαίρι», τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης στο OPEN. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας, είναι σίγουρο. Κάθε μέρα εισάγονται περίπου 150 ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας του κορονοϊού επομένως υπάρχει ένα πρόβλημα ο αριθμός αν φτάσει τις 400 ή τις 500 εισαγωγές στα νοσοκομεία θα έχουμε πίεση».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε «από τον αριθμό των κρουσμάτων των καταγεγραμμένων ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Θα πρέπει να κάνουμε τεστ για να ξέρουμε αν έχουμε ή δεν έχουμε covid και να συμπεριφερόμαστε αναλόγως».

Το ανάχωμα που θα συγκρατήσει τον κορωνοϊό και θα προστατεύσει συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι τα επικαιροποιημένα εμβόλια, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

«Τις προσεχείς εβδομάδες θα έχουμε ένα καινούργιο εμβόλιο το οποίο θα συνοδεύεται φυσικά και με τις οδηγίες και πάλι μιλάμε για τους ανθρώπους τους ιδιαιτέρως ευπαθείς κατά προτεραιότητα», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

 

  07 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα