Μελιτζάνες στο φούρνο
Υλικά
Για τη σάλτσα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο σπασμένες
2 συσκευασίες αποφλοιωμένες ντομάτες
10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις μελιτζάνες
5 μεγάλες μελιτζάνες
αλεύρι για πανάρισμα
4 αυγά
λάδι για τηγάνισμα
3 μπάλες μοτσαρέλα
150 γραμ. παρμεζάνα
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
Λίγα φύλλα βασιλικού
Διαδικασία
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τις σπασμένες σκελίδες σκόρδο για 1-2′.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, ζουλώντας τις με τα χέρια.
Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15′.
Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον βασιλικό.
Για τις μελιτζάνες
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Πανάρουμε τις μελιτζάνες στο αλεύρι.
Τινάζουμε και μια-μια τις βουτάμε στο αυγό.
Στραγγίζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
Αφού τηγανίσουμε, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα στο πυρέξ. Απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες κοντά την μια στην άλλη, φροντίζοντας να καλυφθεί το ταψί.
Απλώνουμε κομμάτια μοτσαρέλας από πάνω.
Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα.
Απλώνουμε τις μισές φέτες ζαμπόν.
Επαναλαμβάνουμε στρώση από όλα τα υλικά.
Τελειώνουμε με σάλτσα, κομμάτια μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα.
Τέλος, πασπαλίζουμε λίγα φύλλα βασιλικού.
Ψήνουμε 25-30′.
Αφήνουμε να σταθεί για 10′ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Oι πληρωμές της εβδομάδας
- Kαιρός: “Λευκά Χριστούγεννα” προ των πυλών
- Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε κάνουν πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσουν
- Τροχαία ατυχήματα: Μια κορυφή για την Κρήτη που...προβληματίζει
- Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη: «Δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει»
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο