«Μαύρο» Πάσχα για χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους που αναμένουν το… επίδομα

voucherergasia.gr  23 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
«Μαύρο» Πάσχα για χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους που αναμένουν το… επίδομα

«Μαύρο» Πάσχα πέρασαν χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλληλοι, οι οποίοι βρίσκονται σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής τους. Όχι μόνο λόγω της καραντίνας και της παραμονής τους στο σπίτι, αλλά γιατί εξαιτίας της καραντίνας, είδαν το επαγγελματικό τους παρόν να ανατρέπεται και το επαγγελματικό μέλλον τους να είναι -τουλάχιστον – αβέβαιο!

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, μιλώντας στο voucherergasia.gr, μεγάλη μερίδα ξενοδοχοϋπαλλήλων έκανε Πάσχα χωρίς χρήματα.

«Δυστυχώς έως και σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουν πάρει την παράταση του επιδόματος ανεργίας. Μιλάμε για τις περιπτώσεις όσων έληξε η επιδότηση για τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να κάνουν Πάσχα χωρίς χρήματα!», σημειώνει και συνεχίζει «ρίχνοντας τα βέλη» του στον ΟΑΕΔ.

«Οι δικαιολογίες από την μεριά του ΟΑΕΔ είναι πολλές, όμως πρέπει να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι πως η υπομονή μας εξαντλείται.
Ζητάμε επίσημα πλέον από την διοίκηση του ΟΑΕΔ απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πληρωθούν οι συνάδελφοι μας», επισημαίνει, λέγοντας πως ως Σωματείο δεν πρόκειται να σταματήσουν τις ενέργειες και την πίεση, μέχρι να πληρωθεί και ο τελευταίος ξενοδοχοϋπάλληλος.
«Βαρεθήκαμε να ακούμε δικαιολογίες που δε στέκουν», καταλήγει ο κ. Κοκολάκης.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τις δηλώσεις που είχε κάνει ο διοικητής ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης για τους ανέργους και πιο συγκεκριμένα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Ο κ. Πρωτοψάλτης είχε πει ότι 200.000 άνεργοι, που τους έληξε το επίδομα Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο θα πάρουν μια δίμηνη παράταση. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι εκτός από αυτούς τους 200.000 ανθρώπους, άλλοι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν την ενίσχυση.

«Είναι δύο διαφορετικά επιδόματα. Σε όσους έληξε το επίδομα από Ιανουάριο μέχρι και Απρίλιο θα πάρουν δύο μήνες παράταση. Αν παίρνανε τακτικό επίδομα ανεργίας, θα πάρουν 800 ευρώ. Αν παίρνανε μακροχρόνιο, θα πάρουν 400. Αν παίρνανε αυτοαπασχολούμενων, θα πάρουν 720 ευρώ», ειχε υπογραμμίσει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Ερωτηθείς για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που παραμένουν κλειστά, αλλά είχαν δουλέψει πέρυσι, ειχε πει: «Αυτοί οι άνθρωποι έπαιρναν το εποχικό επίδομα. Αυτό, το παίρνουν οι περισσότεροι Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο. Οπότε, σε αυτούς τους τρεις μήνες περιλαμβάνονται στη δίμηνη παράταση. Θα πάρουν δύο Χ400». Παρόλα αυτά αναμένονται ακόμη ανακοινώσεις…

 

voucherergasia.gr  23 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα