Μακαρονοσαλάτα στα γρήγορα: 10 συνταγές για εύκολα, ελαφριά γεύματα

  09 February, 2024 ΑΡΘΡΑ
Μακαρονοσαλάτα στα γρήγορα: 10 συνταγές για εύκολα, ελαφριά γεύματα

Όταν θέλουμε να φάμε κάτι νόστιμο που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, μια μακαρονοσαλάτα είναι η καλύτερη λύση. Είναι κι ένας τρόπος να αξιοποιήσουμε όσα έχουμε στο ψυγείο και στα ντουλάπια μας. Βράζουμε ζυμαρικά, κόβουμε φρέσκα λαχανικά της εποχής και προσθέτουμε τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας μας, αλλά και κρεατικά, θαλασσινά, φρέσκα μυρωδικά, τουρσάκια, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο θέλουμε. Οι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε είναι ατελείωτοι. Σκαρώνουμε στο πι και φι μια βινεγκρέτ, μια σάλτσα γιαουρτιού ή κάποια άλλη σος και έτοιμο το σαλατογεύμα. Χορταστικό χωρίς να είναι βαρύ. Επιπλέον ατού; Μια μακαρονοσαλάτα μοιράζεται εύκολα και, αν τη βάλουμε σε ένα δοχείο που κλείνει καλά, μπορεί να μεταφερθεί παντού.

 

Συμβουλές για νόστιμες μακαρονοσαλάτες:

Επιλέξτε τα κατάλληλα ζυμαρικά. Το σωστό σχήμα θα βοηθήσει να κρατήσουν καλύτερα το ντρέσινγκ ή τη σος. Οι πένες, οι βίδες και οι φαρφάλες είναι ιδανικά. Θα απορροφήσουν τη γεύση και έτσι κάθε μπουκιά θα είναι απολαυστική.
Μην παραβράζετε τα μακαρόνια, πρέπει να είναι al dente. Έτσι δεν θα παραμαλακώσουν όταν προστεθούν τα πιο ζουμερά υλικά.
Όταν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ειδικοί λένε ότι τα κρύα ζυμαρικά είναι πιο ευεργετικά για τον οργανισμό. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τα μακαρόνια που σας έμειναν από την προηγούμενη μέρα.
Πειραματιστείτε και μην φοβηθείτε να προσθέσετε άφθονα υλικά. Βάλτε φρέσκα, πολύχρωμα λαχανικά και σαλατικά για να δώσετε χρώμα στη μακαρονοσαλάτα σας και να την κάνετε πιο θρεπτική. Για να γίνει πιο χορταστική προσθέστε κάτι πρωτεϊνούχο, όπως ψητό κρέας, κοτόπουλο, βραστές γαρίδες, ωραία αλλαντικά και τυριά – από ζαμπόν μέχρι λούζα και απάκι, από φέτα και μυζήθρα μέχρι μια ωραία γραβιέρα, μπουράτα, κατσικίσιο τυρί. Και μην ξεχάσετε τα φρέσκα μυρωδικά, που θα δώσουν έξτρα υφή, γεύση, άρωμα και φρεσκάδα.
Πώς να κάνετε το ντρέσινγκ πιο γευστικό; Χρησιμοποιήστε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ξίδι από μικρούς παραγωγούς, λεμόνια στην εποχή τους, φρέσκα μυρωδικά και μπαχαρικά πρόσφατα αγορασμένα ή σωστά συντηρημένα.
Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν σερβίρετε. Τα υλικά θα δέσουν καλύτερα και η σαλάτα θα γίνει πιο νόστιμη.
Αρτύστε γενναιόδωρα αλλά με προσοχή. Βάλτε το πιπέρι και το αλάτι σταδιακά. Μπορείτε να ρίξετε λίγο ακόμη την ώρα του σερβιρίσματος.
Γαρνίρετε με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και δώστε έτσι έξτρα υφή στη σαλάτα σας.

Δείτε εδώ 10 συνταγές για μακαρονοσαλάτες

 

  09 February, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα