Μακαρόνια με σπανάκι και μανιτάρια της Αργυρώς

argiro.gr  19 September, 2025 ΑΡΘΡΑ
Μακαρόνια με σπανάκι και μανιτάρια της Αργυρώς

Υλικά

350 gr λιγκουίνι

3 κ.σ. σπόρους κουκουνάρι

75 gr Lurpak® Soft Ανάλατο που Αλείφεται Εύκολα

300 gr μανιτάρια λεπτοκομμένα

2 σκελ. σκόρδου

150 gr σπανάκι baby

Τυρί παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγο νερό από τα ζυμαρικά

2 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάρια, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σπάμε τις σκελίδες σκόρδου.
Σε στεγνό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αποσύρουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το μισό από το Lurpak Soft. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3–4 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
Με μια τσιμπίδα, μεταφέρουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι, όπως στάζουν.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο Lurpak και 1/4 φλιτζανιού από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε κυκλικά στο κέντρο του τηγανιού για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών.
Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα, γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και πασπαλίζουμε με επιπλέον παρμεζάνα.
Απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά!

 

argiro.gr  19 September, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα