14 λαδερά και όσπρια για τη νηστεία του Τιμίου Σταυρού
 
				
				
			
			Την Ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου, η εκκλησία έχει θεσπίσει αυστηρή νηστεία ως ένδειξη ταπείνωσης και ευλάβειας γι’ αυτό και δεν υπάρχει ούτε κρέας, ούτε ψάρι. Αντίθετα, κυριαρχεί η φασολάδα, ένα φαγητό λιτό αλλά πλήρες με συμβολική σημασία καθώς είναι η πρώτη εμφάνιση των ξερών φασολιών της νέας σοδειάς και μαγειρεύεται σαν ευλογία. Όμως, όταν πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, επιτρέπεται το λάδι στο φαγητό οπότε την τιμητική τους έχουν τα λαδερά.
Γι’ αυτή την τόσο σημαντική ημέρα, ετοιμάσαμε και σας προτείνουμε 14 συνταγές για λαδερά και όσπρια που τιμούν τις παραδόσεις και τα έθιμά μας. Ευχές για Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν!
Δείτε ΕΔΩ 14 εθιμοτυπικά φαγητά για τη νηστεία του Τιμίου Σταυρού
Δείτε επίσης
- Είναι όντως το μέλι πιο υγιεινό από τη ζάχαρη; Οι ειδικοί απαντούν
- Πρόσκληση Χατζηδάκη στους κτηνοτρόφους της Κρήτης για συνάντηση – Τι θα γίνει με τα μπλόκα
- Μακαρόνια με κεφτεδάκια σε λευκή σάλτσα
- Εκκλησία της Κρήτης: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για την εκλογή Μητροπολίτη
- Τέμπη: Νέα ποινική δικογραφία στη Βουλή - Αφορά και τον πρωθυπουργό


 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						_59_33_76_c1.jpg) 
								
							
						 
								
							
						


