Μακαρόνια με σπανάκι και μανιτάρια της Αργυρώς

Υλικά
350 gr λιγκουίνι
3 κ.σ. σπόρους κουκουνάρι
75 gr Lurpak® Soft Ανάλατο που Αλείφεται Εύκολα
300 gr μανιτάρια λεπτοκομμένα
2 σκελ. σκόρδου
150 gr σπανάκι baby
Τυρί παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο νερό από τα ζυμαρικά
2 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάρια, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σπάμε τις σκελίδες σκόρδου.
Σε στεγνό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αποσύρουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το μισό από το Lurpak Soft. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3–4 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
Με μια τσιμπίδα, μεταφέρουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι, όπως στάζουν.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο Lurpak και 1/4 φλιτζανιού από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε κυκλικά στο κέντρο του τηγανιού για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών.
Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα, γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και πασπαλίζουμε με επιπλέον παρμεζάνα.
Απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά!
Δείτε επίσης
- Αναμένεται απογοητευτική η φετινή σοδειά ελαιολάδου στη χώρα μας- Ούτε 220.000 τόνοι- οι τιμές
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα κατάθεσης 10 εγγράφων από το ΠΑΣΟΚ - Ζητούν άμεσα τη λίστα των 6.000 ΑΦΜ
- Δήμος Γόρτυνας: Ψήφισμα για την διάσωση του μνημείου στον λόφο Παπούρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ
- Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: προβληματίζουν τα πολλά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στην Κρήτη