Μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών

Yλικά:
500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
1 μελιτζάνα
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
800 γρ. νερό
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
βασιλικό, ψιλοκομμένο
παρμεζάνα, τριμμένη
Αποθήκευσε τα υπόλοιπα συστατικά στη λίστα για τα ψώνια σου.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και το κρεμμύδι, και σοτάρουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε το κολοκυθάκι και το σκόρδο, ανακατεύουμε, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την ντομάτα κονκασέ, το νερό και τα ζυμαρικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία και να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.
Δείτε επίσης
- Μηχανογραφικό 2025: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
- «Ληστεία αλά ΟΠΕΚΕΠΕ» από Κρητικούς και στο υπουργείο Ναυτιλίας
- Υπουργείο Εργασίας: 16 απαντήσεις σε ερωτήσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο
- Η νέα ρύθμιση του ΥΠΕΝ για δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
- Πολιτική Προστασία: σε επίπεδο υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές και σήμερα η Κρήτη