Κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα

  12 May, 2025 ΑΡΘΡΑ
Κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα

Υλικά

Κομμάτια: 20

 1 φύλλο σφολιάτας (να έχει ξεπαγώσει)
 1 αυγό μεγάλο
 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
 σουσάμι

Διαδικασία

Για τα κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο (δεν χρησιμοποιούμε όλο το αυγό).
Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, να πάει παντού.
Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το πιέζουμε.
Το ανοίγουμε λίγο περισσότερο με έναν πλάστη και αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Κόβουμε λεπτές λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου.
Στρίβουμε τις λωρίδες 2-3 φορές και τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, να χρυσίσουν.

 

  12 May, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα