Κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα
Υλικά
Κομμάτια: 20
1 φύλλο σφολιάτας (να έχει ξεπαγώσει)
1 αυγό μεγάλο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
σουσάμι
Διαδικασία
Για τα κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο (δεν χρησιμοποιούμε όλο το αυγό).
Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, να πάει παντού.
Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το πιέζουμε.
Το ανοίγουμε λίγο περισσότερο με έναν πλάστη και αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Κόβουμε λεπτές λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου.
Στρίβουμε τις λωρίδες 2-3 φορές και τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, να χρυσίσουν.
Δείτε επίσης
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων των αγροτικών επιδοτήσεω
- Σε τροχιά κακοκαιρίας η Ελλάδα από σήμερα μέχρι το Σάββατο
- ΟΗΕ: Κάθε 10 λεπτά μια γυναίκα δολοφονείται από οικείο της πρόσωπο –Το σπίτι ο πιο επικίνδυνος χώρος
- Χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν από τη Black Friday – Πώς θα κάνετε ασφαλείς αγορές
- Γιορτάζει σήμερα η Αγία Αικατερίνη-– Η συμβολή της στα γράμματα και στον Χριστιανισμό





