Κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα

Υλικά
Κομμάτια: 20
1 φύλλο σφολιάτας (να έχει ξεπαγώσει)
1 αυγό μεγάλο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
σουσάμι
Διαδικασία
Για τα κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο (δεν χρησιμοποιούμε όλο το αυγό).
Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, να πάει παντού.
Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το πιέζουμε.
Το ανοίγουμε λίγο περισσότερο με έναν πλάστη και αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Κόβουμε λεπτές λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου.
Στρίβουμε τις λωρίδες 2-3 φορές και τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, να χρυσίσουν.
Δείτε επίσης
- Η Guardian για το δημογραφικό στην Ελλάδα, τις αιτίες, τα μέτρα Μητσοτάκη
- Ζήστε την απόλυτη εμπειρία γάμου!
- Το Γενέθλιον της Θεοτόκου
- Μαφία της Κρήτης: Τα αρνείται όλα ο φερόμενος ως αρχηγός
- Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αγορά ακινήτων – Πώς θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ενοίκια