Κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα

Υλικά
Κομμάτια: 20
1 φύλλο σφολιάτας (να έχει ξεπαγώσει)
1 αυγό μεγάλο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
σουσάμι
Διαδικασία
Για τα κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο (δεν χρησιμοποιούμε όλο το αυγό).
Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, να πάει παντού.
Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το πιέζουμε.
Το ανοίγουμε λίγο περισσότερο με έναν πλάστη και αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Κόβουμε λεπτές λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου.
Στρίβουμε τις λωρίδες 2-3 φορές και τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, να χρυσίσουν.
Δείτε επίσης
- Άστατος σήμερα ο καιρός
- Οι οικονομικές τροφές που οι καρδιολόγοι θέλουν να προσθέσεις στη λίστα σου για καλύτερη κυκλοφορία
- Τραμπ: Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακτηθεί η Κριμαία και να υπάρξει ένταξη στο NATO για την Ουκρανία
- Διορισμός 10.000 εκπαιδευτικών: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις -Ποιους αφορά
- Μεζέδες για ούζο: 45 συνταγές όλο καλοκαίρι