Μια τυπική Κρητική συνταγή που θα αποθεώσει ο ουρανίσκος σας …!
Υλικά
• 1,200 γρ. κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
• 70 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
• 4 σκελίδες σκόρδου «σπασμένες»
• 200 γρ. μαραθόριζα, κομμένη κυδωνάτη
• 100 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 2 δαφνόφυλλα
• 20 γρ. ρίγανη
• 100 ml. παλαιωμένο ξύδι
• 250 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 200 ml. χειροποίητο ζωμό λαχανικών
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογο)
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κουνέλι και τη μαραθόριζα , μέχρι να ροδίσει το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι (φρέσκο & ξερό) και το σκόρδο.
Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και σβήνουμε με το ξύδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το λευκό κρασί.
Βάζουμε τα δαφνόφυλλα, τη ρίγανη και συμπληρώνουμε με το ζωμό.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και μεταφέρουμε σε γάστρα.
Πασπαλίζουμε με το μάραθο και καπακώνουμε τη γάστρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Πηγή: flashnews.gr
Δείτε επίσης
- EE: «σοβαρή» και «ανησυχητική οπισθοδρόμηση» της Τουρκίας σε δίκαιο και δικαιώματα
- Ο Ζοράν Μαμντάνι εκλέγεται ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
- Βαθαίνει το χάσμα στον παγκόσμιο πλούτο μεταξύ πλούσιων και φτωχών – η απειλή για τη Δημοκρατία
- Τραμπ: Ρωσία και Κίνα κάνουν δοκιμές πυρηνικών όπλων «αλλά δεν μιλάνε γι’ αυτό»
- Υγρός τάφος παραμένει η Μεσόγειος: Πάνω από 1.300 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2025





