
Μια τυπική Κρητική συνταγή που θα αποθεώσει ο ουρανίσκος σας …!
Υλικά
• 1,200 γρ. κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
• 70 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
• 4 σκελίδες σκόρδου «σπασμένες»
• 200 γρ. μαραθόριζα, κομμένη κυδωνάτη
• 100 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 2 δαφνόφυλλα
• 20 γρ. ρίγανη
• 100 ml. παλαιωμένο ξύδι
• 250 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 200 ml. χειροποίητο ζωμό λαχανικών
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογο)
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κουνέλι και τη μαραθόριζα , μέχρι να ροδίσει το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι (φρέσκο & ξερό) και το σκόρδο.
Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και σβήνουμε με το ξύδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το λευκό κρασί.
Βάζουμε τα δαφνόφυλλα, τη ρίγανη και συμπληρώνουμε με το ζωμό.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και μεταφέρουμε σε γάστρα.
Πασπαλίζουμε με το μάραθο και καπακώνουμε τη γάστρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Πηγή: flashnews.gr
Δείτε επίσης
- Νετανιάχου: Δεν υπάρχει λιμός στη Γάζα, είναι fake news
- Γιατί η συμφωνία ΗΠΑ - ΕΕ προκάλεσε ανακούφιση αλλά όχι πανηγυρισμούς
- Τραμπ: Οι μετανάστες και οι... ανεμογεννήτριες καταστρέφουν την Ευρώπη
- Έρευνες δείχνουν το ελαιόλαδο ως αποτελεσματικό συστατικό για πιο ασφαλή και ισχυρά εμβόλια mRNA
- Όζι Οσμπορν: Έφυγε ο “Πρίγκηπας του Σκότους” των Black Sabbath