Κορονοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων-Η ανησυχία των ειδικών
Αυτό που επίσης έχει θορυβήσει τους επιστήμονες δεν είναι άλλο από την αύξηση των διασωληνωμένων οι οποίοι έχουν φτάσει τους 46 με την διάμεση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη
Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού καθώς χθες υπήρξαν 248 νέα.
Το γεγονός πως παραμένουν σε σταθερή βάση σε τριψήφιο νούμερο εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς καθώς όσο περνάει ο καιρός και θα μπαίνουμε σε φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο κλίμα, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η κατάσταση.
Αυτό που επίσης έχει θορυβήσει τους επιστήμονες δεν είναι άλλο από την αύξηση των διασωληνωμένων οι οποίοι έχουν φτάσει τους 46 με την διάμεση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη.
Επίσης το 87,0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω και όπως διαπιστώνουμε από αυτά τα νούμερα η κατάσταση είναι δύσκολη και μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη αν αυξηθούν οι νοσηλείες στις ΜΕΘ.
Στο επίκεντρο η Αττική
Ειδικά στην Αττική, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με τα κρούσματα να αγγίζουν για ακόμη μια ημέρα τα 100. Οι περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο -παρά τη σχετική υποχώρηση- είναι τα νότια και τα βόρεια προάστια.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι στη σύσκεψη της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό, εισηγήθηκαν αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού.
H εφαρμογή των μέτρων θα αποφασιστεί εφόσον κριθεί ότι η κατάσταση τείνει να «ξεφύγει», ειδικά με το άνοιγμα των σχολείων. Αλλωστε, σε άλλες χώρες η επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες συνοδεύτηκε από αύξηση των κρουσμάτων, κάτι που φοβούνται και στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, τα μέτρα που είναι στο τραπέζι είναι τα εξής:
Γενικευμένη χρήση μάσκας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ειδικοί θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες αν θα γίνει υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους.
Αλλαγή ωραρίου των καταστημάτων, το οποίο είναι πρώτη φορά που συζητείται τόσο έντονα από τους ειδικούς κι αυτό επειδή, όπως φαίνεται, είναι ο μόνος τρόπος να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα μαγαζιά που ανοίγουν στις 9:00 π.μ. θα μπορούσαν να ανοίγουν στις 10 π.μ., ενώ αντίστοιχα μία ώρα αργότερα θα ανοίγουν και τα εμπορικά καταστήματα (malls) που πλέον ανοίγουν τις 10 το πρωί.
Σταθερά στις 12 το βράδυ το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, κάτι που δεν αποτελεί ουσιαστικά νέα οδηγία, αλλά συνέχεια της παλαιάς.
H εικονα στην Κρήτη
Από τις 11 Μαρτίου έως και χθες δεκάδες ήταν οι ασθενείς που χρειάστηκε να νοσηλευθούν στις ειδικές μονάδες covid-19 του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, το σύνολο των περιστατικών ανέρχεται σε 180 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.
Από αυτά τα 180 άτομα, 11 ασθενείς νοσηλεύθηκαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ τρεις πέθαναν.
Από τις 11 εισαγωγές στην Εντατική οι 9 ήταν στα νοσοκομεία αναφοράς στο Ηράκλειο.
Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως από τα περιστατικά που χρειάστηκαν να νοσηλευθούν – είτε σε ειδικές μονάδες covid-19, είστε στις ΜΕΘ – οι περισσότεροι ήταν άνδρες ενώ ο μέσος όρος ηλικίας ήταν άνω των 50 χρόνων.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη δεν υπήρξε κανένας ανήλικος που να χρειάστηκε να νοσηλευθεί.
με πληροφορίες απο in.gr και cretapost.gr
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Πώς ξεκίνησε τελικά η πανδημία του κορονοϊού;
- Κορονοϊός: Έρχονται ρινικά εμβόλια για την παραλλαγή XEC - «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου
- Κορονοϊός: Μετά την υποπαραλλαγή FLiRT έρχεται η XEC – Σε έξαρση στην Ευρώπη
- Κορονοϊός: Τα δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας
- Κορονοϊός: Πολύ περισσότερα τα κρούσματα από όσα ανιχνεύονται – Έχουν σταματήσει οι εμβολιασμοί