Κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο και ελαιόλαδο χωρίς ζάχαρη του Άκη

akispetretzikis.com  28 April, 2025 ΑΡΘΡΑ
Κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο και ελαιόλαδο χωρίς ζάχαρη του Άκη

Συστατικά

Για το κέικ
200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, χωρίς ζάχαρη 
150 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τη φόρμα και το μαχαίρι
3 αυγά, μεσαία
100 γρ. γάλα πλήρες
100 γρ. μέλι
250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + έξτρα για τη φόρμα
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 βανιλίνες
Για την επικάλυψη
80 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, χωρίς ζάχαρη
 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.  
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10x30 εκ., και αφήνουμε στην άκρη. 
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γάλα και το μέλι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανιλίνες, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με το σύρμα. 
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. 
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μαχαίρι και χαράζουμε ελαφρώς το κέικ στη μέση κατά μήκος για να φουσκώσει ομοιόμορφα.  
Μεταφέρουμε τη φόρμα στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. (Μπορούμε να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί, τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Αν αυτή βγει καθαρή, είναι έτοιμο.) 
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για 5 λεπτά στη φόρμα και ξεφορμάρουμε. 
Για την επικάλυψη 
Αλείφουμε με ένα πινέλο τη μαρμελάδα στην επιφάνεια του κέικ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. 
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 

 

akispetretzikis.com  28 April, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα