Κατηγορούμενος έγραψε επιστολή... αγάπης στον Μ. Λεμπιδάκη
Μία μαντινάδα και μία οικογενειακή φωτογραφία συνοδεύει την επιστολή-εξομολόγηση-υπενθύμιση που απέστειλε με mail προς τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη ένας εκ των κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής.
Πρόκειται για τον 46χρονο Ρεθυμνιώτη, ακτιβιστή κατά των πλειστηριασμών, στον οποίο το κλητήριο θέσπισμα αποδίδει κομβικό ρόλο στην υπόθεση.
Η επιστολή αυτή κατατέθηκε από τον ίδιο τον επιχειρηματία στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου πριν από μερικούς μήνες, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου μετέβη υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρεται.
Υπήρχε και άλλο κρησφύγετο
Στην κατάθεσή του αυτή ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αφού προσκομίζει την επιστολή που απέστειλε μέσω mail διά του συνηγόρου του ο 46χρονος κατηγορούμενος, αναφέρεται στον ρόλο που διαδραμάτισε ο τελευταίος απέναντι του ενώ παράλληλα ο επιχειρηματίας συνεισφέρει στη διαδικασία της κύριας ανάκρισης νέες πληροφορίες σε σχέση με ένα ακόμα κρησφύγετο, μαντρί για την ακρίβεια, στο οποίο τον είχαν οδηγήσει οι απαγωγείς για περίπου 10-15 ημέρες, από τα τέλη Μαϊου μέχρι τις 10 Ιουνίου.
Στο μαντρί αυτό μεταφέρθηκε μεταξύ 2ου και 3ου κρησφύγετου και αφορμή για να θυμηθεί περισσότερες λεπτομέρειες αποτέλεσε η εορτή του Αγίου Πνεύματος.
«Θυμάμαι ότι την παραμονή του Αγίου Πνεύματος ήχησαν πολύ κοντά, θα έλεγα σε απόσταση 100 μέτρων, ίσως λίγο παραπάνω, καμπάνες και μαζεύτηκε πολύς κόσμος και πυροβολούσαν στον αέρα.
Το οίκημα αυτό ήταν ασβεστωμένο, τουλάχιστον δίχωρο και είχε παράθυρα, τα οποία παρέμεναν κλειστά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη μία πλευρά το δωμάτιο που βρισκόμουν είχε πρόβατα, τα οποία έπαιρνε ο βοσκός κάθε πρωί και τα γύριζε το απόγευμα και από την άλλη είχε κότες που όταν ζητούσα εγώ να ανοίξουν την πόρτα για να μπει λίγο φυσικό φως, έμπαιναν μέσα στο χώρο που βρισκόμουν.
Πιστεύω ότι ο βοσκός ήξερε ότι κάποιος ήταν μέσα αλλά μπορεί και να νόμιζε ότι ήταν κάποιος φυγόδικος που κρυβόταν» περιγράφει συγκλονιστικά ο επιχειρηματίας, ο οποίος προσδιορίζει μεταξύ άλλων ότι το μαντρί ήταν σε σχετικά μικρή απόσταση από το δεύτερο κρησφύγετο και με ανηφορική διαδρομή. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η περιγραφή του οπλισμού που αντιλήφθηκε στο χρονικό διάστημα της εξάμηνης κράτησής του.
«Αγαπητέ μου Μιχάλη….»
Με τη φράση «αγαπητέ μου Μιχάλη…» ξεκινάει την επιστολή που απέστειλε στον 54χρονο επιχειρηματία ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης. «Αγαπητέ μου Μιχάλη, έχει περάσει τόσο καιρός και μου φαίνεται ήταν χθες όταν πρωτοσμίξαμε στη δυσκολότερη φάση της ζωής σου και της δικής μου ζωής.
Παρ’ όλα αυτά, Μιχάλη μου, πάνω στην ατυχία σου βρέθηκες τυχερός που εν αγνοία μου βρέθηκα στην κράτησή σου, επέλεξαν λάθος άνθρωπο, νομίζοντας ότι επειδή είμαι οικονομικά εξαθλιωμένος, θα με χρησιμοποιούσαν όπως ήθελαν. Αυτό ήταν το λάθος τους και η αρχή του δικού μου μαρτυρίου…».
Ο 46χρονος στην 6σέλιδη επιστολή του περιγράφει την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε μαζί με τους δικούς του ανθρώπους (αναφέρεται σε συγκεκριμένους συγκατηγορουμένους του) να βοηθήσουν τον επιχειρηματία. Ουσιαστικά η επιστολή αποτελεί μία προσπάθεια υπενθύμισης προς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη σε ό,τι αφορά στη σχέση που είχαν αναπτύξει οι δύο τους.
«Όταν Μιχάλη μου σε έβαλα να κάνεις τον άρρωστο, είχα μάθει ότι θα σε έδιωχναν από την Κρήτη». Αναφέρει ότι λόγω της πίεσης που ένιωθε, κινδύνευσε με έμφραγμα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Υποστηρίζει ότι μέσα από την κουκούλα υπήρξαν στιγμές που έκλαψε για τον επιχειρηματία, ότι με κίνδυνο της ζωής του έκανε τα πάντα για να τον σώσει.
Ο 46χρονος μαζί με την επιστολή απέστειλε στον Μιχάλη Λεμπιδάκη και μία φωτογραφία της οικογένειάς του ενώ επέλεξε ως επίλογο την ακόλουθη μαντινάδα: «Γράψεις δεν γράψεις στο χαρτί, πέψεις δεν πέψεις γράμμα, η αγάπη που έχω πάνω σου είναι μεγάλο πράγμα».
Η επιστολή αυτή προσκομίστηκε, όπως προαναφέρθηκε, στην αρμόδια ανακρίτρια από τον ίδιο τον 54χρονο επιχειρηματία. «Σχετικά με την ευγενή και ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντί μου, σας έχω ήδη περιγράψει στη συμπληρωματική μου κατάθεση και βεβαιώνω την αλήθεια των όσων λέει.
Όσον αφορά στο τελευταίο στάδιο της κράτησής μου, δηλαδή μετά τις 10 Αυγούστου που επανήλθε, πιστεύω ότι είχε πραγματικά ενδιαφέρον και πίεσε στο μέτρο που μπορούσε για να τελειώσει χωρίς να κινδυνεύσω».
Πηγή: Πατρίς
Δείτε επίσης
- Έτσι θα γίνει ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού -Οι παρεμβάσεις του ΥΠΠΟ
- Τυμπακι: Με λαμπρότητα ο καθαγιασμός των υδάτων
- Το προγραμμα του καθαγιασμού των υδάτων στους Δήμους Φαιστού και Γόρτυνας
- Γ’ ΕΘνική: Μεγάλο διπλό για τον ΑΟΤ-Τα αποτελέσματα
- Νέα καραβιά μεταναστών στους Καλούς Λιμένες