Kαιρός: Θερμή αέρια μάζα από Αφρική χωρίζει τη χώρα στα δύο

  17 June, 2024 ΑΡΘΡΑ
Kαιρός: Θερμή αέρια μάζα από Αφρική χωρίζει τη χώρα στα δύο

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά τμήματα, αλλά προς το απόγευμα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, οι καιρικές συνθήκες αναμένονται αρκετά καλές το πρωί της Δευτέρας, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Όμως από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν συννεφιές σε αρκετές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, στο εσωτερικό της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι προς το νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά και προς την περιοχή των Κυκλάδων κοντά στα 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 34-36 βαθμούς Κελσίου, στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Ηλιόλουστη θα είναι η Αττική, σήμερα, Δευτέρα, αλλά προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας και ίσως σημειωθούν βροχοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν καθώς θα πνέουν στα 3-4 μποφόρ, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια το πρωί με κάποιες συννεφιές, οι οποίες αναμένεται να γίνουν πιο πυκνές προς το απόγευμα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, με τον καιρό να βελτιώνεται μέσα στη νύχτα. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν και θα πνέουν με διάφορες διευθύνσεις, με ασθενείς και τοπικά μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 33 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Θερμή αέρια μάζα από την Αφρική θα έρθει στη χώρα μας και θα την χωρίσει στα δυο
Μια θερμή αέρια μάζα από την βόρεια Αφρική, θα φτάσει προς τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, με αποτέλεσμα να χωριστεί σε δύο τμήματα: από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικότερα αναμένονται υψηλότερες θερμοκρασίες με 37-38 βαθμούς Κελσίου κοντά στην Πέμπτη με Παρασκευή, ανατολικότερα όμως λόγω των μελτεμιών που θα επικρατήσουν θα κάνουν κάπως πιο καλή την κατάσταση με τις θερμοκρασίες να φτάσουν τους 34-36 °C.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από Τρίτη, Τετάρτη και έπειτα, θα ενισχυθεί και ο κίνδυνος πυρκαγιάς με τη βοήθεια και των μελτεμιών, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών. Τέλος, το Σαββατοκύριακο, αναμένεται ζέστη κυρίως στη δυτική Ελλάδα, με την θερμοκρασία να παγιώνεται κοντά στους 34-37 βαθμούς Κελσίου.

 

  17 June, 2024 ΑΡΘΡΑ