Δήμος Φαιστού: 180.000 € για νέες γεωτρήσεις

  25 June, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Φαιστού: 180.000 € για νέες γεωτρήσεις

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης και Σταύρος Τζεδάκης, εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ της περιοχής, της επιτροπής του φράγματος Φανερωμένης όπως επίσης υπηρεσιακά στελέχη.

Για το πρόβλημα αντιμετώπισης της φετινής ανομβρίας και στο πλαίσιο προσωρινών άμεσων μέτρων αντιμετώπισης, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα διαθέσει χρηματοδότηση 180.000 ευρώ για νέες γεωτρήσεις στη περιοχή καθώς επίσης για την αγορά κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης σε δήλωση του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως μας διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τον οποίο ευχαριστούμε, θα διαθέσει άμεσα 100.000 ευρώ για την ανόρυξη γεώτρησης στη θέση Απόλυχνος , 50.000 ευρώ για αντικατάσταση  γεώτρησης  στον αναδασμό περιοχής ΤΟΕΒ Β ζώνης Πόμπιας   και  30.000 ευρώ για να την προμήθεια   μηχανολογικού εξοπλισμού για επισκευή γεώτρησης περιοχής ΤΟΕΒ Ζαρού. Συνολικά θα αξιοποιηθούν 3 γεωτρήσεις αλλά το θέμα δεν λύνεται. Μπορούμε όμως να ανοίξουμε αύριο τη γεώτρηση που θέλουμε για την ύδρευση στο νότο και στη πορεία πάμε τη περιβαλλοντική μελέτη. Τα χρήματα είναι το θετικό ότι υπάρχουν».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, το πρόβλημα που έχει προκύψει, όπως είναι γνωστό είναι σοβαρό, και λόγω της ανομβρίας και λόγω της μη σωστής διαχείρισης του νερού, θέμα που θα πρέπει να επιλυθεί. «Ως Περιφέρεια Κρήτης θα συμβάλουμε και συγκεκριμένα θα δοθεί άμεσα χρηματοδότηση και θα διεκδικήσουμε πρόσθετους πόρους από τα συναρμόδια Υπουργεία όπως επίσης μέσα από συνεννόηση να δούμε την καλή, αποτελεσματική συνεργασία όλων των ΤΟΕΒ, και του δήμου, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ανομβρία δημιουργεί προβλήματα τόσο στην άρδευση όσο και στην ύδρευση στο νησί» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

 

  25 June, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα