Ξανά στην κυκλοφορία απο σήμερα ο δρόμος της Μεσαράς

  22 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ξανά στην κυκλοφορία απο σήμερα ο δρόμος της Μεσαράς

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών απο αύριο

Με το άνοιγμα του δρόμου η ταλαιπωρία των 50.000 και πλέον κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς αλλά και των επισκεπτών που ήταν μεγάλη  όλους αυτούς τους μήνες και μάλιστα εν μέσω θέρους, με προορισμούς τη Φαιστό, τα Μάταλα, την Αγία Γαλήνη, το Καλαμάκι, τους Καλούς Λιμένες και άλλα παραθεριστικά σημεία για τα οποία η πρόσβαση είναι πιο δύσκολη και πιο ακριβή λόγω και των πανάκριβων καυσίμων, θα τελειώσει

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης.

Με την ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων και έπειτα απο την θετική εισήγηση της υπηρεσίας για το άνοιγμα του δρόμου την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, η Τροχαία απεφάνθη θετικά.

Για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στο οδικό τμήμα Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά- Άγιοι Δέκα στον δρόμο Ηρακλείου- Μεσαράς, οι υπηρεσίες τόσο του ΟΑΚ όσο και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έκαναν ένα αγώνα δρόμου.

Τα προβλήματα άρχισαν τέλη του περασμένου Φλεβάρη και διογκώθηκαν το Μάρτιο, λόγω των κατολισθήσεων  με αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες σε πέντε σημεία του έργου εξέλιξη που οδήγησε στην καθολική διακοπή της κυκλοφορίας στο σημαντικό αυτό οδικό άξονα για την πρόσβαση από και προς το Ηράκλειο, κόβοντας ουσιαστικά την περιφερειακή ενότητα στα δύο!

Το έργο αποκατάστασης κόστισε κοντά στα 9 εκατομμύρια ευρώ

Οι ζημιές στο δρόμο προκλήθηκαν από υπόγεια νερά, τα οποία βρίσκονται στο σταθερό υπέδαφος της περιοχής και τώρα με τα έργα που υλοποιήθηκαν υπήρξε μια αποτελεσματική αντιστήριξη της κατολίσθησης.

 

  22 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ