Ιδανικός Μεζές! Φέτα ψητή με ντομάτες και πιπεριές
Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
Για τη ψητή φέτα με ντομάτες και πιπεριές
400 γρ. φέτα
200 γρ. γαλοτύρι ή ανεβατό
3 πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη (βάζο)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
⅓ φλ. ελαιόλαδο
250 γρ. ντοματίνια
2 ντομάτες σε φέτες
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγες σταγόνες ξίδι
Φρυγανισμένο ψωμί με λαδορίγανη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε 4 ντοματίνια σε φέτες και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες ξίδι και ανθό αλατιού. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια στη μέση.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το κρεμμύδι, τη φέτα σπασμένη, το γαλοτύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το μισό ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
Τα ανακατεύουμε να γίνουν μια μάζα. Προσθέτουμε τα κομμένα στη μέση ντοματίνια και ανακατεύουμε.
Αραδιάζουμε σε ένα μικρό ταψί τις φέτες ντομάτας και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα φέτας και γαρνίρουμε με τα μαριναρισμένα ντοματίνια.
Περιχύνουμε με τα υγρά από τα ντοματίνια που έμειναν στο μπολ και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά.
Το σερβίρουμε ζεστό με το σκεύος στο τραπέζι, βάζοντας φρυγανισμένο ψωμί με λαδορίγανη στις άκρες του ταψιού, μέσα στα ψημένα τυριά, ώστε να μαζέψει τα υγρά της ντομάτας.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Απριλίου 2024.