Ηράκλειο: Πληθαίνουν τα ερωτήματα γύρω απο τον τραγικό θανατο της 17χρονης...

  28 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Πληθαίνουν τα ερωτήματα γύρω απο τον τραγικό θανατο της 17χρονης...

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια της 17χρονης Νικολέτας, της κοπέλας που βρέθηκε νεκρή κάτω από γέφυρα στο Ηράκλειο, όταν γύρισε από το σχολείο.

Η απόφαση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου άφησε άναυδους τους τραγικούς γονείς, όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ TV η συνήγορος τους, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Η απόφαση του Μητροπολίτη στην οποία δεν είχαν κουράγιο να αντιδράσουν, πληγώνει ωστόσο ακόμη πιο βαθιά τους γονείς και τα αδέλφια της 17χρονης μαθήτριας τη στιγμή που όπως επισημαίνει η κ. Σπανάκη, ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοικτός.

Κατακραυγή για την απόφαση του Μητροπολίτη για να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία
Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, ο θάνατος του νεαρού κοριτσιού και τα ερωτήματα που εξακολουθούν να το συνοδεύουν έχει προκαλέσει σοκ στην περιοχή. Παράλληλα η στάση του Μητροπολίτη Γεράσιμου προκαλεί κατακραυγή όχι μόνο όσων γνώριζαν το θύμα και των συγχωριανών της οικογένειας, αλλά όλων των πιστών που χαρακτηρίζουν ακατανόητη την αυστηρότητα της τοπικής εκκλησίας.

Όπως επιβεβαιώνει η συνήγορος της οικογένειας της Νικολέτας, όσα στοιχεία έρχονται σε γνώση της οικογένειας για την πιθανότητα η 17χρονη να δεχόταν ενδοσχολική ή εξωσχολική παρενόχληση, συγκεντρώνονται, αξιολογούνται και θα κατατεθούν επίσημα στις αρμόδιες αστυνομικές και ανακριτικές αρχές.


Ηράκλειο: Κλιμάκιο ψυχολόγων στηρίζει μαθητές και καθηγητές για δεύτερη μέρα
Παράλληλα, σοκαρισμένη είναι και η σχολική κοινότητα του Λυκείου του Μοχού μετά τον τραγικό θάνατο της συμμαθήτριάς τους Νικολέτας. Μετά την αυτοκτονία της νεαρής μαθήτριας, οι συμμαθητές της, οι οποίοι φοιτούν στην Γ’ Λυκείου, και οι καθηγητές της βρίσκονται σε κατάσταση οδύνης και χρειάζονται άμεση ψυχολογική στήριξη.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, για δεύτερη μέρα μετά το τραγικό γεγονός, κλιμάκιο ψυχολόγων επισκέφθηκε το Λύκειο του Μοχού για να παρέχει υποστήριξη στα παιδιά.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι σε μόλις δύο ημέρες καλούνται να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις, αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή ψυχολογική πίεση και συναισθηματική φόρτιση.

Χρειάζεται να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο Λύκειο δεν υπάρχει ψυχολόγος σε μόνιμη εβδομαδιαία βάση, σε αντίθεση με όμορα σχολεία, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη για σταθερή ψυχολογική υποστήριξη στο σχολικό περιβάλλον.

Η παρουσία του κλιμακίου ψυχολόγων είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της άμεσης κρίσης, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούνται μακροπρόθεσμα μέτρα για τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας των μαθητών.

Η σχολική κοινότητα του Μοχού βρίσκεται σε πένθος, ενώ οι αρμόδιες αρχές καλούνται να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την παροχή συνεχούς υποστήριξης και την αποτροπή παρόμοιων τραγικών συμβάντων στο μέλλον.

 

  28 May, 2024 ΑΡΘΡΑ