Γιουβέτσι με κριθαράκι και μανιτάρια.
Μια πεντανόστιμη νηστίσιμη συνταγή, που θα απολαύσετε με την οικογένειά σας.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο
-1 φλιτζάνι λάδι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 750 ml ζωμό λαχανικών (έτοιμο ή από φρέσκα λαχανικά)
- 2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 φλιτζάνι φυτικό τυρί τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Βράζουμε το κριθαράκι για 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία, σε αναλογία 1 προς 3,5 με τον ζωμό λαχανικών, νερό και αλάτι.
Σουρώνουμε και βάζουμε το κριθαράκι στην άκρη. Τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι στο λάδι το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Συνεχίζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια την ανακατεύουμε με το κριθαράκι και το βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με το φυτικό τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Πηγή:thecookbook.gr/ msn.com
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις