Γέργερη : Ξέρουν το δράστη που πηγε να κάψει σκυλίτσα με 9 κουτάβια σε φούρνο

mesaralive.gr  23 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γέργερη : Ξέρουν το δράστη που πηγε να κάψει σκυλίτσα με 9 κουτάβια σε φούρνο

Στο κτηνιατρείο του Κωνσταντίνου Μιλαθιανάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταφέρθηκε σήμερα με εγκαύματα και προβλήματα στο αναπνευστικό η ηλικιωμένη σκυλίτσα που κάποιος προσπάθησε να κάψει ζωντανή μέσα σ’ έναν φούρνο μαζί με τα εννιά κουτάβια της στο χωριό Γέργερη.

Το αδέσποτο ζώο σώθηκε μαζί με τα επτά κουταβάκια του καθώς περαστικός το απόγευμα της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου αντιλήφθηκε και τον καπνό και είδε ότι μέσα στον φούρνο κάποιος είχε κλείσει το σκυλί μαζί με τα μωρά του. Όπως αποδείχτηκε ο δράστης είχε ρίξει πευκοβελόνες, είχε ανάψει φωτιά και είχε σφραγίσει την πόρτα του φούρνου με πέτρες για να μην μπορέσουν να βγουν τα σκυλιά από εκεί.

Ο Στέλιος Ξημεράκης, κάτοικος της περιοχής, έμαθε για το έγκλημα από φίλους του, έφτασε επί τόπου χθες το απόγευμα, έβαλε τροφή στο ζώο και ζήτησε βοήθεια από τη Μαρία Χουστουλάκη που είναι επικεφαλής της Μ.Κ.Ο. Ζωφόρος. Η κα Χουστουλάκη τον παρέπεμψε στη δημοσιογράφο Έλλη Κοκκάλη, που είναι και μέλος του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου», ώστε και το σκυλί να σωθεί και να πάρει διαστάσεις το έγκλημα μέσω της δημοσιότητας. Ο κ. Ξημεράκης μιλώντας στο www.zoosos.gr επισήμανε ότι ελπίζει και άλλοι από το χωριό να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν εκεί.

Τα δύο από τα εννιά κουτάβια της σκυλίτσας όπως έγινε γνωστό πέθαναν, το ένα αμέσως και το δεύτερο λίγες ώρες αργότερα και το ενήλικο ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο μετά από πολλές ώρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν εξ αρχής να εξοντώσουν και τον σκύλο και τα κουτάβια του και λιγοστοί αυτοί που τα προστάτευαν.

Ο κ. Ξημεράκης, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, δήλωσε στη δημοσιογράφο του ΚΡΗΤΗ TV Έλλη Κοκκάλη πως στον σκύλο οι ντόπιοι έχουν επιχειρήσει πολλές φορές να επιτεθούν και πάντα τα καταφέρνουν, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι ο φούρνος που ο δράστης θέλησε να κάψει το ζώο βρίσκεται στο προαύλιο του γυμνασίου του χωριού. Ο κ. Ξημεράκης τόνισε ότι το ζώο φέρει και νέα τραύματα αμέσως μετά τη διάσωση του, που σημαίνει ότι κάποιος το χτύπησε αφού είχε γλυτώσει από τη φωτιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ντόπιοι γνωρίζουν ποιος είναι ο δράστης και δεν τον καταγγέλλουν στην Αστυνομία και ότι τον περασμένο Μάιο κάποιος πυροβόλησε το σκυλί με αποτέλεσμα τα σκάγια να πετύχουν έναν μαθητή!

Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό του τι βίωσε αυτό το πλάσμα και τα μωρά του και ελπίζουμε η Αστυνομία να πραγματοποιήσει σοβαρή έρευνα στο χωριό γιατί το ρεπορτάζ της κας Κοκκάλη περιλαμβάνει αναφορές σε τουλάχιστον δύο στυγερά εγκλήματα που η τοπική κοινωνία καλύπτει...

Το βέβαιο είναι ότι το ζώο χρειάζεται ένα φιλόξενο σπιτικό για να μη βρει μαρτυρικό θάνατο από τους κατοίκους της Γέργερης...Αν θέλετε να βοηθήσετε με τη φιλοξενία ή την υιοθεσία της σκυλίτσας και των κουταβιών της μόλις συνέλθει καλέστε στο τηλέφωνο: 6936861640. Αυτό το περιστατικό αποδεικνύει δυστυχώς την απανθρωπιά πολλών.

zoosos.gr

 

mesaralive.gr  23 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα