Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Ακούμια Ρεθύμνου: Διαρκής «μάχη» με τις αναζωπυρώσεις

https://www.neakriti.gr/  26 June, 2024 ΑΡΘΡΑ
Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Ακούμια Ρεθύμνου: Διαρκής «μάχη» με τις αναζωπυρώσεις


Τμήμα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες στο νότιο Ρέθυμνο έχει αναζωπυρωθεί

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 12 περίπου το μεσημέρι της Τετάρτης στη φωτιά που καίει από χθες το βράδυ στον Άγιο Βασίλειο στο Ρέθυμνο. Η αναζωπύρωση σημειώθηκε σε ορεινή περιοχή, στον δρόμο από Ακούμια προς Τριόπετρα, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής προχωρά σε συνεχείς ρίψεις, ενώ ισχυρές επίγειες δυνάμεις της υπηρεσίας δίνουν μάχη για την οριοθέτηση του πύρινου μετώπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, γεγονός που διευκολύνει τις αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνει σημαντικά τις τιτάνιες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών.

Μάλιστα την ώρα που αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα Ακούμια, εκδηλώθηκε νέα φωτιά και στα Πευκάκια και συγκεκριμένα εντός του φαραγγιού στον Ευλιγιά κοντά στον οικισμό Τρία Μοναστήρια, ωστόσο τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Για την αναζωπύρωση στον Δήμο Αγίου Βασιλείου πραγματοποιούν ρίψεις ελικόπτερα, τα οποία συνδράμουν και για τη φωτιά στο φαράγγι του Ευλιγιά, με τις επίγειες δυνάμεις της Π.Υ. να βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση. Λίγο πριν τις 15:00, η φωτιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα. Στο βόρειο, οι δυνάμεις δείχνουν πως θα θέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, μιας και το μέτωπο αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από τους πυροσβέστες.

Όσον αφορά το νότιο μέτωπο, η φωτιά μαίνεται να καίει σε πλήρη εξέλιξη, με την Πυροσβεστική λόγω και των ανέμων, να αντιμετωπίζει σε πολλά μέτωπα συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

Να σημειωθεί ότι για τη φωτιά κοντά στα Τρία Μοναστήρια, νωρίτερα, εστάλη μήνυμα του 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους της περιοχής.

 

https://www.neakriti.gr/  26 June, 2024 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα