Γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε Δήμους του Νομού Ηρακλείου

  25 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε Δήμους του Νομού Ηρακλείου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας


•    την Πέμπτη 25-6-2020 στην Επισκοπή, Σταμνιούς και Σγουροκεφάλι
•    την Παρασκευή 26-6-2020 στα Αϊτάνια, Γαλύφα, Καλό Χωριό, Κόξαρη, Ποταμιές, Μοχό, Αβδού και Γωνιές.


•    την Παρασκευή 26-6-2020 στην Καλλονή, Άγιο Βασίλειο, Κάτω Αρχάνες και Χουδέτσι 
•    την Παρασκευή 26-6-2020 στο Πενταμόδι, Πετροκέφαλο, Πυργού, Άγιο Μύρωνα, Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια, Σίβα, Δαφνές και Σταυράκια.

•    την Παρασκευή 26-6-2020  στο Μάραθος, Δαμάστα και Φόδελε.
•    την Δευτέρα 29-6-2020 στις Άνω Αρχάνες.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).
Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 
Τηλ. επικοινωνίας:  2813407920, 2813407921.

 

  25 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα