Γαλατόπιτα: 9 γλυκές και αλμυρές συνταγές που θα αγαπήσετε
Από τα πιο αγαπητά εδέσματα, η γαλατόπιτα ήταν πάντα παρούσα στο τραπέζι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με αυτές τις συνταγές, σας καλούμε να θυμηθείτε τη γεύση και τα αρώματα της παραδοσιακής συνταγής είτε να την αγαπήσετε ξανά σε πιο σύγχρονες αλλά εξίσου πεντανόστιμες εκδοχές. Γεμίζουμε το στρόγγυλο ταψί με φρέσκο γάλα και αυγά, απλώνουμε από πάνω χωριάτικο φύλλο ή την αφήνουμε γυμνή να μπει στον φούρνο και να μοσχομυρίσει το σπίτι. Από τη θεσσαλική ή εκείνη από την Πελοπόννησο, την αλμυρή εκδοχή της με χοντρό φύλλο αλλά και την πιο εναλλακτική με μπισκοτένια βάση, οι επιλογές είναι πολλές και μία προς μία το ίδιο ξεχωριστές.
Δείτε παρακάτω τις συνταγές μας
Δείτε επίσης
- Oι πληρωμές της εβδομάδας
- Kαιρός: “Λευκά Χριστούγεννα” προ των πυλών
- Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε κάνουν πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσουν
- Τροχαία ατυχήματα: Μια κορυφή για την Κρήτη που...προβληματίζει
- Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη: «Δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει»
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο