Η εφαρμογή Fuel Pass 2 άνοιξε σήμερα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 8, 9 και 0 (μηδέν), με συνέπεια πλέον να δέχεται αιτήσεις απ' όλους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι αιτήσεις στο Fuel Pass 2 χθες το απόγευμα έφτασαν τις 700.000 και πλέον έχουν περάσει το 1.000.000!
Το tweet του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη:
Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων επιδότησης καυσίμων κίνησης Fuel Pass 2 άνοιξε για όλους τους ΑΦΜ.
Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτησή σας στο https://t.co/Qf9P9fjCCZ. pic.twitter.com/1LAjQGZ2wT
— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) August 3, 2022
Πότε θα μπουν τα ποσά του Fuel Pass 2
Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τις τράπεζες γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών).
Η πίστωση της ενίσχυσης είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό γίνεται εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του.
Πώς υποβάλλεται η αίτηση
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στο vouchers.gov.gr, επιλέγοντας το Fuel Pass 2 ώστε να μπείτε στην πλατφόρμα. Θα εισέλθετε με τους κωδικούς Taxisnet.
Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:
-Διεύθυνση email
-Αριθμό κινητού τηλεφώνου
-Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού
Σημειώνεται ότι για όσους δικαιούχους το επιθυμούν, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο.
Ποιοι μένουν εκτός του Fuel Pass 2
Διευκρινίζεται ότι προκειμένου οι αιτούντες να υπάγονται στην επιδότηση του κόστους καυσίμων, η αίτηση πρέπει να αφορά: τρίκυκλο φορτηγό, επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-ΤΑΞΙ), φορτηγό, δίκυκλο, επιβατικό, τρίκυκλο επιβατικό, ελκυστήρας, επιβατικό μικτό.
Η επιδότηση δεν θα καταβληθεί σε αιτούντες για: ημιρυμουλκούμενο, λεωφορείο, φορτιζόμενο ρυμουλκό, επικαθήμενο, ρυμουλκό και ρυμουλκούμενο (συρμός), αυτοκινούμενος οικίσκος, ελκυστήρας & επικαθήμενο, τραινάκι τουριστικό, ρυμουλκούμενο, ρυμουλκούμενο βαγόνι.
Η διαδικασία είναι η ίδια με την προηγούμενη φορά.
Κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλει την αίτησή του στην ιστοσελίδα vouchers.gov.gr.
Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν τα χρήματα είτε στη μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν έξυπνο κινητό που υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία, είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο, αντί 5 ευρώ που ήταν για το Fuel Pass 1.
Ποιοι δικαιούνται το Fuel Pass 2
Κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελεύθερων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.
Συνολικά ποσά επιδότησης για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ανάλογα με τον τόπο κύριας κατοικίας:
Εκατό (100) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε ογδόντα πέντε (85) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Ογδόντα (80) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε εξήντα πέντε (65) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Εβδομήντα (70) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε πενήντα πέντε (55) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Εξήντα (60) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται στα σαράντα πέντε (45) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Δείτε επίσης
- Μήνας πληρωμών ο Ιανουάριος 2025: Όλες οι ημερομηνίες για τις νέες καταβολές
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται έως αύριο
- Εφορία: Τα SOS για να γλιτώστε έξτρα φόρους πληρώνοντας ηλεκτρονικά – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Aκτοπλοϊκά εισιτήρια: Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές
- ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν την αργία των Χριστουγέννων