Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από ζουμερά μήλα σε ζύμη που θυμίζει μπισκότο, σε ένα αποτέλεσμα που μοιάζει με μηλόπιτα, αλλά απαιτεί το μισό κόπο; Αν όχι, δείτε πώς θα το φτιάξετε.
Θα χρειαστείτε για το κραμπλ (ζύμη μπισκότου σε τρίμματα):
35 γραμμάρια βούτυρο,
20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
35 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης,
35 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
για τη γέμιση:
400 γραμμάρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα,
50 γραμμάρια ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας νερό.
Πώς θα το φτιάξετε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C και καθαρίστε τα μήλα σας, κόβοντάς τα στα 4, όπως απαιτεί η συνταγή.
Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό και μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
Βάλτε το αλεύρι και τη βρώμη μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
Έπειτα κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και προσθέστε τους στη βρώμη και το αλεύρι, ανακατεύοντας με τις άκρες των δαχτύλων σας μέχρι να πάρει μια υφή που μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέστε και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
Τέλος, καλύψτε τα φρούτα με το μείγμα σας και ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν τα μήλα.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή:clickatlife.gr
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις