Φεβρουάριος: Ποια προϊόντα βρίσκουμε τώρα στην εποχή τους

  02 February, 2023 ΑΡΘΡΑ
Φεβρουάριος: Ποια προϊόντα βρίσκουμε τώρα στην εποχή τους

Καλό μήνα! Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα έφτασε και μαζί του φέρνει τα αγαπημένα μας χειμωνιάτικα φρούτα και λαχανικά. Στα καλύτερά τους είναι τα πορτοκάλια Μέρλιν, τα λεμόνια και τα περγαμόντα. Προς το τέλος του μήνα θα μυρίσει Άνοιξη, η μέρα θα αρχίσει να μεγαλώνει και θα εμφανιστούν οι πρώτες αγκινάρες ακόμη και οι πρώιμες φράουλες.

Φρούτα

Είναι η εποχή για: Μανταρίνια, τώρα στην αγορά βρίσκουμε τις τελευταίες κλημεντίνες και τα τελευταία χιώτικα. Συνεχίζουν τα πορτοκάλια, στο πικ τους είναι τα Μέρλιν και είναι πιο γλυκά από ποτέ, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ, τα αβοκάντο και τα περγαμόντα. Προς το τέλος του μήνα εμφανίζονται δειλά δειλά, οι πρώτες φράουλες.

Κατά κύριο λόγο τα παρακάτω είναι ψυγείου: Ακτινίδια, Αχλάδια, Κυδώνια, Μήλα, Νεράντζια.

Λαχανικά

Συνεχίζει το λάχανο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Βρίσκουμε επίσης πράσα, καρότα, σελινόριζες, σέλινο, ραπανάκια, λαχανάκια Βρυξελλών, πατάτες, κρεμμύδια, παντζάρια, σπανάκι, φινόκιο, σαλάτες, μαρούλια, χόρτα καθώς και τις τελευταίες κολοκύθες. Προς το τέλος του μήνα στους πάγους θα βρούμε τις πρώτες αγκινάρες.

Ψάρια

Εν αφθονία το καπόνι, οι σκορπίνες, η γλώσσα, οι κουτσομούρες, τα λυθρίνια, τα μπαρμπούνια, οι παλαμίδες, οι στήρες, οι συναγρίδες, οι σφυρίδες, οι τσιπούρες και οι ροφοί.

● Δεν επιλέγουμε γλώσσα, λαβράκι και μπακαλιάρο γιατί βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής

 

  02 February, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα