Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (HL)

  17 September, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (HL)

Ζορίστηκε, αγχώθηκε, αλλά τελικά με ένα θαυμάσιο γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο 87' ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της επικίνδυνης Αντβέρπ και άρχισε θετικά την παρουσία του στη φάση των ομίλων του Europa League. H αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών ήταν προβληματική στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και το μόνο θετικό που μπορεί να κρατήσει ο Πέδρο Μαρτίνς είναι τα ωραία γκολ και την αντίδραση που έβγαλε ομάδα του στο τελευταίο 15λεπτο, απ' τη στιγμή που δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης από τον Σαματά στο 75'.

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκοι ωστόσο γλίτωσαν από τον... Σαματά λίγο πριν από το σφύριγμα της λήξης και πήραν το βασικό ζητούμενο που ήταν το τρίποντο. Στο άλλο ματς του ομίλου που έληξε ισόπαλο 1-1 μεταξύ Άιντραχτ Φρανκφουρτης και Φενερμπαχτσέ έγινε... χαμός καθώς στο 90' αστόχησε σε πέναλτι ο Πέλκας, ενώ στο 93' ακυρώθηκε και γκολ της Φενέρ με παρέμβαση του VAR!

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει τρόπο για να απειλήσει αλλά μάταια στο μεγαλύτερο διάστημα του α' ημιχρόνου. Μια φορά το έκανε από στατική φάση και κεφαλιά του Σισέ κι άλλη μία στο 39', οπότε ο Ελ Αραμπί σκόραρε αλλά ήταν οφσάιντ. Η Αντβέρπ έγινε πιο επικίνδυνη στο φινάλε του ημιχρόνου οπότε είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει στο 42' και το 44', αντιστοίχως, με τον Φίσερ και τον Σαμάτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και στο 52' κατόρθωσε να σκοράρει με τον Ελ Αραμπί αποβάλλοντας το άγχος. Ο Μαντί Καμαρά σέντραρε εξαιρετικά και ο Μαροκινός κυριάρχησε στον αέρα και εκτέλεσε με κεφαλιά.

Μετά το γκολ οι Πειραιώτες χαλάρωσαν θεωρώντας ότι κλείδωσαν τη νίκη. Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Σαματά, ο οποίος στο 75' μπήκε στην άμυνα του Ολυμπιακού και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι Ερυθρόλευκοι τα χρειάστηκαν, ο Μαρτίνς έκανε μαζεμένες τρεις αλλαγές ρίχνοντας στη μάχη Βαλμπουενά, Τικίνιο και Βρουσάι, ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε και το νικητήριο γκολ ήρθε με ένα εξαιρετικό σουτ του Ρέαμπτσιουκ στο 87'. 

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (81' Κουντέ), Εμβιλά (76' Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά (82' Βρουσάι), Ονιεκούρου (81' Τικίνιο), Ελ Αραμπί (89' Μπα).

Αντβέρπ: Μπουτέζ, Μπατάιγ, Ντε Λαέτ, Αλμέιδα, Μπούτα, Ναϊνγκολάν (67' Γκέρκενς), Βεστράετε, Σαματά, Μιγιόσι (67' Μπένσον), Φίσερ, Φρέι (80' Εγκεστίν).

Εύκολη επικράτηση του ΠΑΟΚ

ΟΠΑΟΚ έκανε τη... δουλειά στο Γιβραλτάρ, επικράτησε 2-0 της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς και άρχισε θετικά την παρουσία του στους ομίλους του νεοσύστατου Europa Conference League. Στη σκιά του επιβλητικού βράχου του Γιβραλτάρ, ο Δικέφαλος πέτυχε το ζητούμενο που ήταν η νίκη, το τρίποντο και η επιστροφή στην... κανονικότητα μετά το σοκ που υπέστη από την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.

Με Μιτρίτσα και Άκπομ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πάντως είχε αυξομειώσεις στην απόδοσή του. Στα θετικά είναι το γεγονός πως άνοιξε... λογαριασμό ο Μιτρίτσα σκοράροντας το πρώτο του γκολ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Τσούμπα Άκπομ. Παράλληλα, ο Λουτσέσκου βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε ένα ευρωπαϊκό ματς και στους νεαρούς Κούτσια και Κωνσταντέλια. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κοπεγχάγη πέρασε νικηφόρα (1-3) από την έδρα της Σλόβαν Λίμπερετς κι έδειξε ότι θα παίξει για την πρωτιά στον όμιλο με τον Δικέφαλο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι αλλά όσο δεν ερχόταν το γκολ, τόσο αγχωνόταν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τελικά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (45'+2') ο Τσούμπα Άκπομ έλυσε τον γρίφο καθώς μετά από τρομερή ατομική ενέργεια και ασίστ του Λούκας Τέιλορ άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο που απέβαλε το άγχος (0-1). Προηγήθηκε εξαιρετική προσπάθεια του Μουργκ στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο ΠΑΟΚ πλέον εμφανίστηκε πολύ πιο άνετος και γρήγορα στο β' ημίχρονο πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 57', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μιχαηλίδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας, ο Μιτρίτσα με εντυπωσιακό εναέριο σουτ έγραψε το 0-2 στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Στο φινάλε του ματς η φιλότιμη και πεισματάρα Λίνκολν είχε δοκάρι

Λίνκολν: Σόλερ, Βάισαμαν, Τσιπολίνα, Μπερνάρντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια (67' Τζ. Τσιπολίνα), Ρόσα, Ανόν, Αράιζα (81' Σέρτζεντ), Κίκε Γκόμες, Καραγιέρο (81' Πίκοκ). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Κρέσπο (44' Μιχαηλίδης), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι, Μουργκ (82' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (73' Σβιντέρσκι), Μιτρίτσα (73' Κωνσταντέλιας), Άκπομ (82' Κούτσιας).

 

  17 September, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα