Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

  13 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η κληρωτίδα της UEFA έβγαλε την Αταλάντα ως αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Europa League. Η ιταλική ομάδα που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στη Serie A αλλά και στα Κύπελλα Ευρώπης, προέρχεται από το Champions League, όπου τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Βιγιαρεάλ.

 Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο Μπέργκαμο και η ρεβάνς στις 24 Φεβρουαρίου στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο τελικός του φετινού Europa League θα διεξαχθεί στην έδρα της Σεβίλλης, το Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν.

Από εκεί και πέρα ξεχωρίζει η μάχη της Μπαρτσελόνα με τη Νάπολι, ενώ η... βασίλισσα και πολυνίκης της διοργάνωσης, Σεβίλλη θα βρει μπροστά της την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αμφίρροπες μάχες αναμένται να γίνουν ανάμεσα σε Λειψία και Σοσιεδάδ, όπως και μεταξύ Πόρτο και Λάτσιο, ενώ η Ζενίτ κληρώθηκε με την Μπέτις, η Ντόρτμουντ με τη Ρέιντζερς και η ελληνική Σέριφ των Αθανασιάδη και Κολοβού, με την Μπράγκα. 

Τα ζευγάρια

Αταλάντα - Ολυμπιακός
Σεβίλλη - Ντίναμο Ζάγκρεμπ
Λειψία - Σοσιεδάδ
Μπαρτσελόνα - Νάπολι 
Ζενίτ - Μπέτις
Ντόρτμουντ - Ρέιντζερς
Σέριφ - Μπράγκα
Πόρτο - Λάτσιο

Η Μίντιλαντ στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Η Μίντιλαντ απ' τη Δανία κληρώθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ προς τους 16 του Europa Conference League. Πρόκειται για μια κλήρωση που είναι στα μέτρα του Δικεφάλου, ο οποίος εφόσον είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τους 16.

 Η Μίντιλαντ προέρχεται απ' το Europa League, όπου στον έκτο όμιλο τερμάτισε τρίτη πίσω απ' τον Ερυθρό Αστέρα και την Μπράγκα, έχοντας υποστεί μόλις μια ήττα (δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες). Πρόκειται για την περυσινή δευτεραθλήτρια Δανίας, που φέτος προπορεύται στη βαθμολογία της εγχώριας Σούπερ Λιγκ.

Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στη Δανία και η ρεβάνς στις 24 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Τούμπας. Αν προκριθεί ο ΠΑΟΚ, η κλήρωση για τη φάση των 16 είναι προγραμματισμένη για τις 25 Φεβρουαρίου και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10 και 17 Μαρτίου. Ο τελικός του νεοσύστατου Europa Conference League θα διεξαχθεί στο National Stadium των Τιράνων.

Τα ζευγάρια

Μαρσέιγ - Καραμπάγκ
Αϊντχόφεν - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Φενέρμπαχτσε - Σλάβια Πράγας
Μίντιλαντ - ΠΑΟΚ
Λέστερ - Ράντερς
Σέλτικ - Μπόντο Γκλιμτ
Σπάρτα Πράγας - Παρτιζάν
Ραπίντ Βιέννης - Τότεναμ/Φίτεσε

 

  13 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα