Συνεχίζουν στην Ευρώπη ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

  10 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Συνεχίζουν στην Ευρώπη ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός και ηττήθηκε στο Βέλγιο απ' την Αντβέρπ με 1-0 για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και έκλεισε οριστικά θέση για τα πλέι οφ του Europa League. Εκεί όμως κάθε άλλο παρά εύκολο έργο θα έχει καθώς απέναντί του θα βρει μια απ' τις τρίτες των ομίλων του Champions League, μεταξύ των οποίων βρίσκονται «βαριά χαρτιά» με επικεφαλής την Μπαρτσελόνα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

 Αναλυτικά, οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα της Δευτέρας (13/12) για την ενδιάμεση φάση μπαράζ πριν από τους 16 του Europa είναι οι εξής: Μπαρτσελόνα, Λειψία, Πόρτο, Ζενίτ, Σέριφ, Ντόρτμουντ, Σεβίλλη και Αταλάντα.

Ακόμη πάντως κι αν νικούσε ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο, και πάλι δεύτερος θα έμενε στον όμιλο καθώς στο άλλο ματς η Άιντραχτ απέσπασε την ισοπαλία (1-1) που ήθελε στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ και κλείδωσε την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στους 16 του Europa League.

 Η Αντβέρπ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό καθώς μόλις στο 6' έπειτα από μια γρήγορη αντεπίθεση, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μπαλικουΐσα, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ κι αφού μεσολάβησε και το κεφάλι του Σισέ. Αντί όμως να βγάλει αντίδραση ο Ολυμπιακός, η Αντβέρπ ήταν εκείνη που παρέμεινε απειλητική χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες σε σουτ του Γκέρκενς και του Μπένσον, τα οποία απέκρουσε ο Βατσλίκ.

Η κακή εικόνα των Πειραιωτών συνεχίστηκε και στο β' ημίχρονο παρά τις αλλαγές του Μαρτίνς. Μάλιστα η Αντβέρπ είχε ευκαιρίες για να διευρύνει τη νίκη της που πάντως ήταν άνευ αντικρίσματος καθώς παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αποχαιρέτησε τα Κύπελλα Ευρώπης.

 Αντβέρπ (Ρίσκε): Μπουτέ, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολέιγ (57' λ. τρ. Ενχελς), Ντε Λατ (58' Κουίρινεν), Ντουόμο, Γκέρκενς, Βερστράτ, Μπαλικουΐσα (88' Γιουσούφ), Μπένσον (73' Σαμάτα), Έγκεσταϊν (73' Φρέι).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (66' Ανδρούτσος), Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46' Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου (60' Βρουσάι), Ρόνι Λόπες (46' Μασούρας), Τικίνιο (46' Ελ Αραμπί).

Βαθμολογία

1. Άιντραχτ 12 - 16 Europa League

2. Ολυμπιακός 9 - πλέι οφ Europa League με 3ο του Champions League

3. Φενέρμπαχτσε 6 - πλέι οφ Conference League

4. Αντβέρπ 5 - αποκλείστηκε

Nίκη-πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση, έκανε το χρέος του κι έκλεισε θέση στα νοκ άουτ του Europa Conference League. Ο Δικέφαλος που είχε για MVP τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς επικράτησε 2-0 στην Τούμπα της Λίνκολν απ' το Γιβραλτάρ για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλόβαν Μπρατισλάβας από την Κοπεγχάγη με 2-0, τερμάτισε δεύτερος στον όμιλο και χαμογέλασε έπειτα από καιρό.

 Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από ένα αρνητικό σερί πέντε αγώνων δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Κι έβαλε ένα τέλος, ελπίζοντας και σε μια νέα αρχή καθώς έπονται σημαντικοί αγώνες: το εντός έδρας ματς με τη Λαμία την Κυριακή (12/12), το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη (15/12) κι οι εντός έδρας αναμετρήσεις με Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή (19/12) για τη Super League και η ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΛ στην Τούμπα την Τετάρτη (22/12).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στρέφει πλέον το βλέμμα στην κλήρωση της Δευτέρας (13/12, 15.00) στη Νιόν, εκεί όπου θα μάθει αντίπαλο για την επόμενη φάση. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με μια από τις οχτώ ομάδες που κατέκτησαν την τρίτη θέση των ομίλων τους στο Europa League και οι οποίες θα συνεχίσουν την εφετινή ευρωπαϊκή τους πορεία στη νεοσύστατη διοργάνωση. Αυτές είναι οι εξής:

Σπάρτα Πράγας
Αϊντχόφεν
Λέστερ
Φενερμπαχτσέ
Μαρσέιγ
Μίντιλαντ
Σέλτικ
Ραπίντ Βιέννης

 

Με όποια ομάδα κι αν κληρωθεί, ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας στις 17 Φεβρουαρίου και τη ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στο γήπεδο της Τούμπας.

Το ματς

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε εξαρχής αποφασιστικότητα και βρήκε το πρώτο γκολ στο ματς στο 17'. Ο Μουργκ είδε την κάθετη κίνηση του Σίντκλεϊ προς την περιοχή. Ο Βραζιλιάνος «τσίμπησε» ωραία την μπάλα προς την περιοχή και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με εκπληκτικό άλμα και κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). 

 

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0 αλλά ο Δικέφαλος δεν χαλάρωσε κυνηγώντας κι ένα δεύτερο γκολ για την ασφαλεία του. Και το βρήκε στο 56' με τον Ζίβκοβιτς να μετατρέπεται σε πασέρ και τον Σβαμπ σε σκόρερ καθώς εκμεταλλεύτηκε εξαιρετικά το γεγονός ότι έμεινε αμαρκάριστος. Η κεφαλιά του Αυστριακού κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 και ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια έκανε συντήρηση καθώς έχει να διαχειριστεί και τα νέα προβλήματα που προέκυψαν διότι μετά τον κορονοϊό που έπληξε δύο παίκτες παραμονή του αγώνα, ήρθαν και οι τραυματισμοί του Ελ Καντουρί (στην προθέρμανση) και του Λούκας Τέιλορ που τέθηκαν νοκ άουτ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (61' Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (74' Τσιγγάρας), Αουγκούστο (67' Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Σβιντέρσκι (67' Άκπομ).

Λίνκολν: Κόλινγκ, Σεργκέντ, Ρόι Τσιπολίνα, Λόπες, Τοσκάνο, Ρονάν, Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο, Γουόκερ (65' Οκράν), Κίκε Γκόμεζ.

Βαθμολογία

Κοπεγχάγη 15

ΠΑΟΚ 11

Σλόβαν Μπρατισλάβας 8

Λίνκολν 0

 

  10 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ