Έργων συνέχεια… στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

mesaralive.gr  29 November, 2018 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Έργων συνέχεια… στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Στην τελική ευθεία για την υλοποίησή τους βαίνουν οι επενδύσεις της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) στα αεροδρόμια Ρόδου, Ζακύνθου και Χανίων, ενώ παρεμβάσεις περαιτέρω αναβάθμισης δρομολογούνται και στον αερολιμένα Ηρακλείου, όπου εγκρίθηκε επέκταση των εκμεταλλεύσιμων εμπορικών χώρων, σύμφωνα με σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των εγκαινίων, τον περασμένο Απρίλιο, επένδυσης ύψους 13,5 εκατ. ευρώ, στον αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης «Νίκος Καζαντζάκης», εγκρίθηκε η επέκταση εντός του τελωνειακά ελεγχόμενου χώρου κατά 150 τ.μ.

Ο υπό παραχώρηση χώρος καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.757 τ.μ., η οποία προκύπτει από το άθροισμα της ήδη παραχωρημένης επιφάνειας εμβαδού 1.607 τ.μ. και της επέκτασης επιφάνειας εμβαδού 150 τ.μ. που θα βρίσκεται υπό τελωνειακή παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες υποδομές στο «Νίκος Καζαντζάκης», που εγκαινιάστηκαν στις 30/4/2018, περιλαμβάνουν ανακαίνιση συνολικά 8.000 τ.μ. στον χώρο αναχωρήσεων, με ανάπτυξη νέας αίθουσας 2.895 τ.μ. στο ισόγειο και 585 τ.μ. στον στεγασμένο χώρο του υπογείου.

Το έργο εντάσσεται στο business plan της ΚΑΕ, στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας με τη Fraport για ανακαινίσεις και επέκταση εμπορικών χώρων σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Οι συνολικές επενδύσεις αναμένεται να κυμανθούν σε 50-55 εκατ. ευρώ.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2019, μάλιστα, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έργο στην περιοχή Extra Schengen του αεροδρομίου της Ρόδου, ενώ νωρίτερα θα έχουν ολοκληρωθεί έργα ανάπτυξης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια Ζακύνθου και Χανίων.

 

mesaralive.gr  29 November, 2018 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ