Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Στον «αέρα» το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Φαιστού

  13 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Στον «αέρα» το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Φαιστού

Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Φαιστού, με τους εργαζόμενους, παρά τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, να παραμένουν απλήρωτοι για 10 μήνες.

Σε συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, οι 12 εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Ζαρό και στο Τυμπάκι, του Δήμου Φαιστού, παρουσία και της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Κοινωνική Φροντίδα Ευπαθών Ομάδων, Χρυσούλα Κλεισαρχάκη,  ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΕΚΗ, συναδ. Στέλιο Βοργιά και Ιωάννη Βρέντζο για τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας ότι είναι στο ίδιο έργο θεατές, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τις ίδιες, όσο και για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου.

Οι 12 εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμο Φαιστού, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η διαχειριστική αρχή του προγράμματος η ΕΕΤΑΑ, έχει ήδη ενημερώσει τους υπεύθυνους του Δήμου ότι για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το εν λόγω πρόγραμμα -για το τρέχον έτος- θα πρέπει να έχουν αποπληρωθεί τα δυο τελευταία έτη, δλδ το 2016 και το 2017.

Οι εργαζόμενες και το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Κοινωνική Φροντίδα Ευπαθών Ομάδων προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες  τονίζοντας ότι αν και  ο Δήμαρχος Φαιστού είχε δεσμευτεί ότι θα αποπληρώσει τους εργαζομένους, ώστε να μπορέσει να εισπράξει στην συνέχεια τα χρήματα για το «Βοήθεια στο Σπίτι» για το τρέχον έτος, τίποτα δεν έχει γίνει.  Έτσι, λοιπόν, οι 12 εργαζόμενες του Ζαρού και του Τυμπακίου παραμένουν απλήρωτες τους τελευταίους 10 μήνες.

Το ΕΚΗ καλεί τον Δήμαρχο Φαιστού να υλοποιήσει την γραπτή του δέσμευση, που είχε κάνει  τον Μάιο του 2017, για την άμεση αποπληρωμή των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ οι εργαζόμενες στο Πρόγραμμα δηλώνουν αποφασισμένες να αγωνιστούν τόσο με ένδικα μέσα όσο και με κινητοποιήσεις προκειμένου να πάρουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους

ekher.gr

 

  13 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ