Έρευνα: Εάν έχεις αυτοκίνητο αυτής της μάρκας, τότε το IQ σου είναι υψηλό

https://www.carandmotor.gr/  23 February, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Έρευνα: Εάν έχεις αυτοκίνητο αυτής της μάρκας, τότε το IQ σου είναι υψηλό

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που οδηγούν συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων έχουν υψηλότερο IQ. Ποιοι οδηγοί είναι οι πιο ευφυείς;

Δεκάδες είναι οι έρευνες που γίνονται ετησίως και αφορούν τον Δείκτη Νοημοσύνης (IQ), δηλαδή τον δείκτη ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Ως έννοια, το IQ όλοι το έχουμε τοποθετήσει πολύ ψηλά και ως αριθμό άπαντες θα επιθυμούσαμε να είχαμε όσο το δυνατόν υψηλότερο, και ως εκ τούτου πολλές φορές υποβαλόμαστε σε διάφορα σχετικά τεστ.

Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι έρευνες που αποδίδουν αιτιολογική σύνδεση ανάμεσα στο υψηλό ΙQ και κάποιες καθημερινές μας συνήθειες, όπως αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας και συνδέει τον Δείκτη Νοημοσύνης με τη μάρκα αυτοκινήτου που οδηγούμε.

Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρεία Scrap Car Comparison (δείτε την έρευνα εδώ), στο πλαίσιο της οποίας πάνω από 2.000 οδηγοί στη Βρετανία υποβλήθηκαν σε τεστ IQ ώστε να προσδιοριστούν τα επίπεδα νοημοσύνης τους.

Εν συνεχεία, τα αποτελέσματα υπολογίστηκαν κατά μέσο όρο ανάλογα με το αυτοκίνητο που οδηγούσε o κάθε συμμετέχων στην έρευνα, το χρώμα και άλλους παράγοντες, όπως αν ο ερωτώμενος είχε ή όχι εξατομικευμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το μέσο IQ των συμμετεχόντων οδηγών ανήλθε σε 93.70, με τους οδηγούς της Skoda να δείχνουν ότι έχουν τον υψηλότερο Δείκτη Νοημοσύνης, με βαθμολογία 99. Ακολουθούν οι οδηγοί αυτοκινήτων Suzuki (98,09) ενώ την τριάδα κλείνουν αυτοί που κάθονται πίσω από αυτοκίνητο μάρκας Peugeot (97,79).

Όσον αφορά τα χρώματα, υψηλότερο IQ, σύμφωνα πάντα με τα αποτέλεσματα της συγκεκριμένης έρευνας, είναι όσοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο άσπρο (95,71) ή στο γκρι (94,79), ενώ τις χαμηλότερες επιδόσεις κατέγραψαν όσοι οδηγούν αυτοκίνητα πράσινου χρώματος (88,43).

 

https://www.carandmotor.gr/  23 February, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα