Ποια χώρα έχει τον υψηλότερο δείκτη IQ στον κόσμο

  13 September, 2022 ΑΡΘΡΑ
Ποια χώρα έχει τον υψηλότερο δείκτη IQ στον κόσμο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το World Population Review όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία IQ ενός ατόμου, τόσο πιο έξυπνο θεωρείται ότι είναι. Ποιες χώρες έχουν τον μεγαλύτερο δείκτη IQ και πού κατατάσσεται η χώρα μας;

IQ και εκπαίδευση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος
Οι βαθμολογίες IQ αντικατοπτρίζουν συνήθως την ποιότητα της εκπαίδευσης και των πόρων που είναι διαθέσιμοι στους ανθρώπους στην τοπική γεωγραφική περιοχή τους. Οι περιοχές του κόσμου με χαμηλότερες βαθμολογίες IQ είναι συνήθως φτωχότερες και λιγότερο ανεπτυγμένες, ιδίως στον τομέα της εκπαίδευσης, σε σύγκριση με τις χώρες με υψηλότερες βαθμολογίες IQ.

Πολλοί ερευνητές χρησιμοποιούν επίσης το IQ για να προσδιορίσουν τις πιο έξυπνες χώρες στον κόσμο. Ο παρακάτω χάρτης IQ σκιάζει κάθε χώρα ανάλογα με το πόσο υψηλή είναι η μέση βαθμολογία IQ. Μια πιο σκούρα ιώδης απόχρωση υποδηλώνει χαμηλότερο σκορ IQ. Αντίθετα, οι χώρες με υψηλότερη μέση βαθμολογία IQ εμφανίζονται με κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα.


Ο χάρτης IQ του πλανήτη. Με έντονο κόκκινο οι χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία, με ιώδης απόχρωση αυτές με την μικρότερη / worldpopulationreview.com
Οι χώρες με τον υψηλότερο μέσο όρο IQ
Σύμφωνα με μελέτη που έγινε το 2019, των ερευνητών Richerd Lynn και David Becker του Ινστιτούτου Ulster, οι υψηλότερες μέσες βαθμολογίες IQ ανήκουν στους Ιάπωνες, με τους πολίτες της Ταϊβάν και της Σιγκαπούρης να ακολουθούν κατά πόδας.

Ο κατάλογος των 10 κορυφαίων

 

  13 September, 2022 ΑΡΘΡΑ