Έρχεται νέα εφαρμογή με πενταψήφιο νούμερο για το λιανεμπόριο και τις αγορές

  23 February, 2021 ΑΡΘΡΑ
Έρχεται νέα εφαρμογή με πενταψήφιο νούμερο για το λιανεμπόριο και τις αγορές

Μια καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψηφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών -και δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο- και θα έχει χρονικό περιορισμό, ετοιμάζεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο "Παραπολιτικά". «Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά».

"Δεν είμαι έτοιμος ακόμα να σας πω κάτι επιπλέον. Έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο κάποιες εναλλακτικές, αυτές που έχουν κυκλοφορήσει πράγματι εξετάζονται, αλλά δεν έχει κλείσει η συζήτηση“.

Σε ερώτηση εάν αυτή η εφαρμογή θα γίνει με το e-katanolotis είπε ότι, "είναι μια πιθανότητα, υπάρχουν και άλλες πιθανότητες". Σε ερώτηση πότε θα είναι έτοιμη η διαδικασία για το άνοιγμα του λιανεμπορίου εάν αυτό πρέπει να ανοίξει την 1η Μαρτίου απάντησε " είμαστε γρήγοροι" και συνέχισε λέγοντας “σκεφτείτε ότι το 13033 όταν το φτιάξαμε μας πήρε λιγότερο από 24 ώρες ".

"Δεν είναι το τεχνικό κομμάτι ο προβληματισμός μας, είναι περισσότερο να δούμε τις επιχειρησιακές παραμέτρους. Δηλαδή αυτό το οποίο πάντα προτείνουμε, θέλουμε να είναι εύκολο, χρηστικό, λογικό, ο κόσμος να μπορεί να το χρησιμοποιήσει, να μην υπάρξουν αστοχίες εκεί. Επειδή η συζήτηση δεν έχει κλείσει, θέλω ακόμη να την κρατήσω σε αυτό το σημείο “ είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Σε ερώτηση εάν ο κωδικός για το λιανεμπόριο θα είναι στο υπάρχον 13033 απάντησε "το 13033 θα θεωρήσετε ότι μένει αυτούσιο. Από εκεί και πέρα ό,τι άλλο εξετάζουμε είναι κάτι εκτός".

Όσον αφορά στο σύστημα εμβολιασμού που θα ανοίξει για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών τόνισε ότι θα ενταχθούν και οι ομάδες υψηλού κινδύνου. «Η κατηγοριοποίηση των ευπαθών ομάδων γίνεται από τους ειδικούς, εμείς υλοποιούμε οτιδήποτε αποφασίζεται με βάση τα κριτήρια που αποφασίζεται. Θα ενταχθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες. Είναι το αμέσως επόμενο στάδιο οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα είναι παράλληλα με την ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών, ενώ το επόμενο στάδιο θα αφορά άτομα από ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το πότε θα είναι αυτό εξαρτάται με τις παραδόσεις των εμβολίων» είπε ο κ. Πιερρακάκης και επανέλαβε ότι η βεβαίωση εμβολιασμού θεωρείται ως εργαλείο διευκόλυνσης.

 

  23 February, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα