
Ούτε μία ούτε δύο ούτε τρείς αλλά δεκαέξι φυτείες κάνναβης εντόπισαν οι διωκτικές αρχές στο Μυλοπόταμο! Μάλιστα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.039 δενδρύλλια κάνναβης.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας «Εντοπίστηκαν χθες το πρωί, σε έξι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μυλοποτάμου, δεκαέξι φυτείες κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 1.039 δενδρύλλια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.
Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε έξι (6) διαφορετικές αγροτικές και ορεινές δύσβατες περιοχές του παραπάνω Δήμου, δεκαέξι (16) ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, όπου καλλιεργούντο επιμελώς χίλια τριάντα εννέα (1.039) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.
Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου».
Δείτε επίσης
- ΗΠΑ: Τροπολογία για περιορισμό στην πώληση όπλων προς Τουρκία
- H Ρωσία χτύπησε κτίριο της ΕΕ στο Κίεβο -«Σκόπιμο πλήγμα», λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
- Σε αδιέξοδο η Γαλλία: Πολιτική θύελλα, χρέος-ρεκόρ και φόβοι για νέα «Ελλάδα» στην Ευρώπη
- Μετά το μη αφαιρούμενο καπάκι, τα πλαστικά μπουκάλια αλλάζουν ξανά -Δείτε πώς
- Γάζα: Διεθνής κατακραυγή – η διπλή επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο Νάσερ συνιστά έγκλημα πολέμου