“Ένας προβληματικός δρόμος μπορεί να γίνει κύριος οδικός άξονας; ”

  12 March, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
“Ένας προβληματικός δρόμος μπορεί να γίνει κύριος οδικός άξονας; ”

Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Κρήτης με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος δρόμος της Μεσαράς

Αναλυτικά:

Το γεγονός πως έκλεισε το νέο οδικό δίκτυο από Ηράκλειο προς Μεσαρά, μετά από εκτεταμένη κατολίσθηση ανάγκασε στην εκτροπή της κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω της Παλιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου Μοιρών, από την Αγία Βαρβάρα και τους Άγιους Δέκα. 
Το νέο οδικό δίκτυο  πιθανολογείται ότι θα  παραμένει κλειστό για σημαντικό χρονικό διάστημα, για την διερεύνηση της γεωλογίας και των αιτιών της εκτεταμένης κατολίσθησης ενδεχόμενα και σε αλλά σημεία με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και κατ αναλογία θα διαρκέσει η εκτροπή της κυκλοφορίας.
Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζεται ότι στις 22 Φεβρουαρίου – είκοσι ημέρες δηλαδή πριν – ανακοινώνονταν από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Γόρτυνας, η κοινή συνεργασία, για την αποκατάσταση των προβλημάτων που υπάρχουν στην Παλιά Εθνική Οδό Ηρακλείου - Μοιρών, τα οποία έχουν προκύψει από καθιζήσεις, από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και έντονες βροχοπτώσεις. Παρά το ότι οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς στην παλιά Εθνική Οδό, βασικά προβλήματα στο ύψος της Παναγίας Αλμυρής, στο ύψος του Αγίου Στυλιανού, αλλά και στον κόμβο Ασημίου, παραμένουν, όπως παραμένουν και μικρότερα προβλήματα καθιζήσεων σε όλο σχεδόν το μήκος του δρόμου. 
Αυτός ο «προβληματικός» εναλλακτικός δρόμος που χρησιμοποιείται πλέον ως βασικός άξονας, από τον οποίο διέρχονται καθημερινά, μεταξύ άλλων δεκάδες επαγγελματικά και βαρέως τύπου οχήματα απαιτεί μεγαλύτερη και σημαντικότερη συντήρηση ώστε να αντιμετωπισθούν οι αυξημένοι φόρτοι κυκλοφορίας για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί. 

Κύριε Περιφερειάρχη  καλείσθε να απαντήσετε αν προγραμματίζεται τις αναγκαίες  παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την διευκόλυνση της οδικής σύνδεσης του Ηρακλειου με την Μεσσαρά αλλά και το νότιο Ρέθυμνο Αγ.Γαληνη κ.α. που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να επιφέρει τεράστιο αναπτυξιακό έλλειμα στον τόπο.
Ο ερωτών
Μερωνιανάκης Γεώργιος
Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης.

 

 

  12 March, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα