Ενα ελαιόλαδο από την Κρήτη, όπλο...υγείας!

  12 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ενα ελαιόλαδο από την Κρήτη, όπλο...υγείας!

Ενα ελαιόλαδο από το Αρκαλοχώρι, έρχεται να κατακτήσει την κορυφή, αποτελώντας όπλο... υγείας.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον κ. Μάνο Κοκκινέλη, μέλος της εταιρείας

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ως παραγωγός του ελαιολάδου Seven Olea από το Αρκαλοχώρι και κατόπιν ανάλυσης (7/2/19) από την ομάδα του καθηγητή κ. Μαγιάτη του Φαρμακευτικού Τμήματος του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν. Αθηνών το προϊόν μας έλαβε ισχυρισμό υγείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ουσίες που περιέχει έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Έτσι λοιπόν εφαρμόζοντας αυστηρά καλλιεργητικές πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και δίχως τη χρήση εντομοκτόνων (ούτε βιολογικών) για την καταπολέμηση των ζωϊκών εχθρών της ελιάς καταφέραμε να παραγάγουμε ελαιόλαδο άριστης ποιότητας που συμβάλλει στην ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού.

 Επόμενος στόχος είναι η τυποποίηση του προϊόντος ώστε να αποκτήσει υπόσταση και να αποτελέσει βασικό συστατικό διατροφής σε κάθε ελληνική οικογένεια με απώτερο σκοπό την προώθησή του στο εξωτερικό. Επιζητούμε τις διακρίσεις και αναζητούμε φορείς πιστοποίησης που θα προσδώσουν περαιτέρω αξία στο ελαιόλαδο Seven Olea.

 Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλώ να δημοσιεύσετε ένα δελτίο τύπου ενημερώνοντας τους επισκέπτες σας για το προϊόν μας και τον ισχυρισμό υγείας που διαθέτει. Θεωρώ σημαντικό να στηρίζεται ο πρωτογενής τομέας και όσοι πραγματικά προσφέρουν προϊόντα ανώτερης ποιότητας. Έτσι, θα παραδειγματιστούν και άλλοι παραγωγοί, ενώ σταδιακά θα βελτιωθεί το επίπεδο γνώσης τους. Ίσως κάποια στιγμή καταλάβουμε ότι ο παραγωγός πρέπει να διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο ώστε να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος με εμπόρους, γεωπόνους και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων. Είναι απαραίτητο ν’ αλλάξει η κατάσταση στην αλυσίδα παραγωγής του ελαιολάδου». 

 

  12 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ