Δημοτικός παράγοντας ζητά 52 εκ. ευρώ από τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού!

mesaralive.gr  30 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δημοτικός παράγοντας ζητά 52 εκ. ευρώ από τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού!

Η δικαιοσύνη πλέον έχει το λόγο στην υπόθεση της …μετέωρης επένδυσης με την δημιουργία μονάδας βιοαερίου στην Μεσσαρά από την εταιρεία «WIND AND GAS ΚΟΥΜΠΕΝΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» που είχε ως σκοπό την επεξεργασία υγρών αποβλήτων ελαιουργείου μέσω αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας, όπως αναφέρεται.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Αντώνης Κουμπενάκης, προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου όπου κατατέθηκε πολυσέλιδη αγωγή αποζημιωτικού χαρακτήρα, ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της εταιρείας κ. Αλέξανδρο Στρίμπερη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, η αγωγή στρέφεται κατά των δήμων Γόρτυνας και Φαιστού αλλά και κατά του Ελληνικού Δημοσίου καθώς υποστηρίζεται ότι δεν προστάτευσε μία επένδυση που το ίδιο είχε εγκρίνει και επιχορηγήσει. 

Το ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης ήταν εκείνο που ενέκρινε το πρότζεκτ για την δημιουργία μονάδας βιοαερίου και μάλιστα είχε δοθεί επιχορήγηση σε ποσοστό 40%. 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Αντώνης Κουμπενάκης τονίζει ότι το παράδοξο και το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι το ελληνικό κράτος ήταν εκείνο που απεύθυνε πρόσκληση στους επενδυτές, εκείνοι ανταποκρίθηκαν και πήραν την έγκριση για να προχωρήσει η επένδυση, όμως όλα τινάχθηκαν στον …αέρα.

Ο κ. Κουμπενάκης σχολίασε με πικρία ότι στην περίπτωση αυτή ο λαϊκισμός έφθασε στον …Θεό με αποτέλεσμα η περιοχή, η οποία έχει «πνιγεί» στον κατσίγαρο, να χάσει μία μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης φιλικής προς το περιβάλλον. «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και τις συνέπειες θα τις αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα». 

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις και πρέπει να ειπωθούν αλήθειες. Κατά τον κ. Στρίμπερη η υπόθεση έχει και ποινικές διαστάσεις καθώς η Δικαιοσύνη καλείται να διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  30 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα