Δήμος Φαιστού: Αρνητικά όλα τα τέστ-Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων

  10 August, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Φαιστού: Αρνητικά όλα τα τέστ-Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σήμερα με την άφιξη της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ

Αρνητικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν και τα 18 δείγματα, το βράδυ της Κυριακής, που είχαν ληφθεί προληπτικά από δημοτικούς παράγοντες και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Φαιστού.

Τα τέστ πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Βενιζέλειο με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που αφορούν τους δύο αντιδημάρχους της περιοχής που προκάλεσαν αναστάτωση.

Αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων

Την ίδια ώρα, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 7 κρούσματα. Πρόκειται, εκτός από τους δύο αντιδημάρχους και το ζευγάρι των ηλικιωμένων που είχε έρθει για διακοπές από την Αθήνα στην Κρήτη και είχε συμμετάσχει σε πανηγύρι, για μία συγχωριανή των ηλικιωμένων και για άλλα δύο άτομα από την ευρύτερη περιοχή των Μοιρών.

"Αντιμέτωποι με ένα αόρατο εχθρό"

Ξέρουμε όλοι πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό. Κάνεις δεν είναι άτρωτος.
Έχουμε επίσημα 7 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
Ως δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή θέσαμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τη δημόσια υγεία.
Γι’ αυτό και προχωρήσαμε προληπτικά σε απολύμανση του Κουσέ αλλά και του Δημαρχείου ήδη από την Παρασκευή.
Υποβάλλαμε σε προληπτικά τεστ όλο το προσωπικό του Δήμου που είχε άμεση συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και τις στενές επαφές τους, με όλα τα τεστ να βγαίνουν αρνητικά.
Κρατάμε κλειστό το δημοτικό κατάστημα για μια ημέρα προληπτικά όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γιατρούς, την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Υγείας.
Οι προσπάθειες συνεχίζονται ενώ προχωράμε στην απολύμανση στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στα ιατρεία Ζαρού και Τυμπακίου καθώς και στα Δημοτικά Καταστήματα Ζαρού και Τυμπακίου.
Προχωράμε σταδιακά και οργανωμένα με γνώμονα την ασφάλεια του προσωπικού στο Δήμο και των πολιτών που τον επισκέπτονται με στόχο να επιστρέψουμε το ταχύτερο δυνατό στην κανονικότητα.
Γι’ αυτό απαιτείται και προσωπική ευθύνη. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα, απολυμαινουμε συχνά τα χέρια μας. Μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

 

  10 August, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα