Δάκος: Σε ποιές περιοχές της Κρήτης εντοπίζονται ζημιές

neakriti.gr  11 August, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Δάκος: Σε ποιές περιοχές της Κρήτης εντοπίζονται ζημιές

Ζημιές εντοπίζονται σε Βιάννο, Ίνι και βόρειες περιοχές του Ηρακλείου
Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Κρήτης
Συνεχίζονται οι δολωματικοί ψεκασμοί σε όλη την Κρήτη

Απειλή για την πολλά υποσχόμενη φετινής παραγωγή και την βεντέμα που αναμένεται αποτελεί ο δάκος. Σύμφωνα με Σύνδεσμο Ελαιουργών νομού Ηρακλείου ήδη σε κάποιες περιοχές της Κρήτης έχει καταγραφεί ζημιά και οι παραγωγοί αγωνιούν για τις ελιές τους.

Ειδικότερα, ζημιές καταγράφονται σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ευάγγελο Πρωτογεράκη κυρίως στον Βιάννο, στο Ίνι και στις βόρειες περιοχές του νομού Ηρακλείου, και όχι τόσο στην Μεσαρά.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκεται και η Περιφέρεια Κρήτης καθώς όπως διαπιστώθηκε έχουν καταγραφεί μεγάλοι πληθυσμοί δάκου. Το πρόγραμμα καταπολέμησης με δολωματικούς ψεκασμούς συνεχίζεται κανονικά σε όλο το νησί, με τη φετινή χρονιά να χαρακτηρίζεται από υψηλά ποσοστά καρποφορίας της ελιάς για τις περισσότερες περιοχές, εάν ο δάκος δεν σταθεί εμπόδιο.

Η αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα ζητά όμως να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και οι παραγωγοί, να ακολουθούν τις συμβουλές που τους δίνονται και να μην το παρακάνουν με το πότισμα, ενώ παράλληλα αρμόδιες υπηρεσίες και παραγωγοί συνεχίζουν να παρακολουθούν τη δράση του δάκου ώστε να μην αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για τη σοδειά, το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

neakriti.gr  11 August, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα