Δακοκτονία στους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού

  23 August, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Δακοκτονία στους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού

Mε την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, την Πέμπτη 25-08-2022 θα ξεκινήσει ο τρίτος δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2022 στον Δήμο Γόρτυνας ως εξής:
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άνω Άκρια,
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τσιφούτ Καστέλλι
Ακόμα, θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Γόρτυνας: Το Σάββατο 27-8-2022 στον Αμπελούζο.

Επιπλέον, θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Φαιστού:
Το Σάββατο 27-8-2022 στο Αντισκάρι, Πηγαϊδάκια, Γαλιά και στο Καστέλλι
Τέλος, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Παρασκευή 26 – 08 – 2022 στο Δήμο Μαλεβιζίου: Συγκεκριμένα, Γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Φόδελε.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

 

  23 August, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα