Δ. Κοφτερίδης: Έρχεται το τέλος της πανδημίας από τον κορωνοϊό

https://www.newshub.gr/  04 January, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Δ. Κοφτερίδης: Έρχεται το τέλος της πανδημίας από τον κορωνοϊό

Αισιόδοξος εμφανίζεται για την πορεία της πανδημίας ο αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Διαμαντής Κοφτερίδης μιλώντας στο newshub.gr, τονίζοντας μάλιστα ότι πλησιάζουμε στο τέλος της.

Ξεκινώντας από την Κρήτη και την εικόνα που παρουσιάζει, ο κ. Κοφτερίδης αναφέρει ότι η αύξηση ειναι μεγάλη. Είναι όμως κάτι που αναμένεται γιατί η «Ομικρον» έχει μια μεγάλη μεταδοτικότητα, οπότε αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αύξηση. «Θα κυριαρχήσει η «Ομικρον». Είναι όμως κάτι που αναμένουμε», σημειώνει ο Καθηγητής, ο οποιος συνεχίζει λέγοντας ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν κατακόρυφα. 
«Υπαρχει ένας πληθυσμός που θα νοσήσει. Αυτοί είναι οι μη εμβολιασμένοι, οι άνθρωποι που είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις ενδεχομένως. Υπαρχει ένας πληθυσμός αρκετά μεγάλος που μπορεί να νοσήσει», λέει χαρακτηριστικά

«Φως στο τούνελ»

Ο κ. Κοφτερίδης όμως είναι αισιόδοξος, καθώς τονίζει ότι η «Ομικρον» πιθανότατα σημαίνει το τέλος της πανδημίας. «Εχουμε έναν ιό που ειναι εξαιρετικά μεταδοτικός, αλλά λιγότερο νοσογόνος. Εχουμε μικρότερη νοσηρότητα και θνητότητα. Οπότε θα πάμε σε μια ήπια νόσο, κυρίως του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Δε θα έχουμε πνευμονίες, θα μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και σε λίγο καιρό που θα έοχυν νοσησει οι περισσότεροι, θα έχουμε ένα νόσημα, που θα είναι λιγότερο επιθετικό. Απλά θα έχουμε ένα εμβόλιο, το οποιο θα πρέπει ενδεχομένως να κάνουμε κάθε χρόνο ή κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να προστατεύουμε τον ευαίσθητο πληθυσμό. Ισως μέχρι το καλοκαίρι να είμαστε αρκετά καλα», επισημαίνει ο κ. Κοφτερίδης, ο οποιος καταλήγει λέγοντας βέβαια πως αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία στην Κρήτη, δέχονται πίεση, όπως και όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα, ομως η διαχείριση της ως σήμερα γίνεται με τρόπο ικανοποιητικό.

Ο ίδιος μέσα από το newshub.gr έστειλε και το μήνυμα προς όλους να πάνε να εμβολιαστούν, να μη φοβούνται το εμβόλιο γιατί ακόμη υπαρχει πρόβλημα και θα είναι μεγάλο ακόμη μέσα στο χειμώνα. Με το εμβόλιο, ειδικά οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και οι ευάλωτες ομάδες θα αποφύγουν τις σοβαρές επιπλοκές και την εισαγωγή στα νοσοκομεία...

 

https://www.newshub.gr/  04 January, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ