Ποια κρητικά βότανα μειώνουν σημαντικά τα συμπτώματα Covid

https://www.euro2day.gr/  04 September, 2023 ΥΓΕΙΑΓΝΩΜΕΣ
Ποια κρητικά βότανα μειώνουν σημαντικά τα συμπτώματα Covid

Ένα μίγμα από εκχυλίσματα αιθέριων ελαίων από τρία βότανα, (φασκόμηλο, δίκταμο και θυμάρι), μειώνει σημαντικά την ένταση και τη συχνότητα των συμπτωμάτων ήπιας έως μέτριας νόσησης με covid, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «Diseases».

Όπως ανέφερε στο Πρακτορείο Fm, o πρώτος συγγραφέας της μελέτης, ομότιμος καθηγητής Γενικής Ιατρικής και ΠΦΥ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστος Λιονής, τα ευρήματα της μελέτης αφορούν κυρίως στον πονοκέφαλο, τη μυαλγία, τη γενική κόπωση και τον πυρετό. «Μελετήσαμε σε διάρκεια 2 εβδομάδων, πρώτη, τέταρτη, έβδομη και 14η μέρα, την εξέλιξη των συμπτωμάτων, και εντοπίσαμε την έβδομη μέρα, στατιστικώς σημαντικά αποτελέσματα, τόσο ως προς τη μείωση της έντασης, όσο και ως προς τη συχνότητα των συμπτωμάτων». 

Η συλλογή των δεδομένων, έγινε σε 3 χρονικές περιόδους, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οπότε η μελέτη διεξήχθη με όλες τις παραλλαγές, την Α, Β, Δ και Όμικρον, εξήγησε ο κ. Λιονής. Όσον αφορά το ερώτημα πού αλλού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό το μείγμα αιθέριων ελαίων, ο κ. Λιονής απάντησε ότι η εν λόγω μελέτη ανοίγει δρόμο για τη συζήτηση της χρήσης του μείγματος και για άλλες λοιμώξεις ήπιας έως μέτριας βαρύτητας, αναφέροντας παράλληλα πόσο σημαντικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίο δρα το εν λόγω μείγμα αιθέριων ελαίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

https://www.euro2day.gr/  04 September, 2023 ΥΓΕΙΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα