Χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Τη χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου με το ποσό των 70.000 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών αντιμετώπισης του φαινομένου της λειψυδρίας, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Πρόκειται για μια ενίσχυση που θα μας επιτρέψει να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις και να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο και τη διαδικασία άρδευσης σε περιοχές του Δήμου μας. Το πρόβλημα της λειψυδρίας μας απασχολεί, το έχουμε αντιμετωπίσει αποτελεσματικά στο θέμα του πόσιμου νερού από το 2014, όταν και λειτουργήσαμε την πρώτη μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού, η οποία μας δίνει 2.500 κυβικά ανά ημέρα.
Εντός της εβδομάδας μάλιστα, υπογράφουμε και τη σύμβαση για τη δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης, που θα μας δώσει επιπλέον 3.500 κυβικά, καλύπτοντας περιοχές του Γαζίου, του Παλαιοκάστρου, του Μαδέ, της Λυγαριάς και της Αγίας Πελαγίας.
Παρόλα αυτά, κάθε πρόσθετη εργασία που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την κεντρική διοίκηση, δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Γι’ αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον πρώην Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και τον σύμβουλό του Μαρίνο Ρουσσιά, τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Γιώργο Βαλτζάκη, καθώς επίσης και τα στελέχη των δημοτικών μας υπηρεσιών, για το πολύ καλό αποτέλεσμα».
Δείτε επίσης
- Π.Σ Τυμπακίου: Έρχεται το 2ο “South Santa Run”!
- Δήμος Γόρτυνας: Ενημερωτική συνάντηση για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή
- Δήμος Φαιστού : «Δώσε Φωνή, Σπάσε τον Κύκλο της Βίας»
- Δήμος Φαιστού: Εντείνεται ο προβληματισμός για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων
- Φανερωμένη ώρα μηδέν: Αδειάζει το φράγμα, «στον αέρα» οι ευθύνες
Σχετικά άρθρα
- Κρήτη: Δραματική η μείωση νερού στο νησί - «Έως και 30 μέτρα κάτω γεωτρήσεις στη Μεσαρά» (vid)
- ΥΠΕΝ: Η αλήθεια για το νερό μέσα από 10 ερωτήσεις και απαντήσεις
- Προειδοποίηση επιστημόνων: «Μη πίνετε νερό από πλαστικά μπουκάλια!»
- Παράκληση για λελογισμένη χρήση του νερού σε Ασήμι και Στέρνες, λόγω βλάβης σε δύο γεωτρήσεις
- Νερό: Ποιοι παράγοντες καθορίζουν πόσο χρειαζόμαστε την ημέρα