Βήμα για συγχώνευση Παγκρήτιας Τράπεζας και Attica Bank

https://www.naftemporiki.gr/  27 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Βήμα για συγχώνευση Παγκρήτιας Τράπεζας και Attica Bank

Η Oliver Wyman θα είναι ο σύμβουλος που θα βοηθήσει την Παγκρήτια και την Attica Bank στην εκπόνηση του business plan για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Η Παγκρήτια αναμένεται να προχωρήσει σε μια αναδιαμόρφωση του δικτύου της στο πλαίσιο των ευρύτερων σχεδιασμών, που σημαίνει περιορισμό καταστημάτων στην Κρήτη μιας και διευρύνεται η παρουσία στην υπόλοιπη χώρα.

Συγχρόνως η τράπεζα θα αξιοποιήσει όσο καλύτερα μπορεί τα υψηλού σχεδιασμού προϊό ντα της HSBC προκειμένου να αναπτύξει τις υπηρεσίες του wealth management, προσθέτοντας υπεραξία στο τελικό οικοδόμημα που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση.

Το γεγονός πως απορροφήθηκε η HSBC από την Παγκρήτια βελτίωσε την κεφαλαιακή θέση της δεύτερης κατά 95 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε και 1 δισ. ευρώ καταθέσεις στην τράπεζα. Συγχρόνως έφερε στο πιστωτικό ίδρυμα ένα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου προσωπικό, το οποίο αξιοποιείται.

Τρέχει η διαδικασία

Η διαδικασία της συγχώνευσης θα γίνει με αξιολόγηση της κάθε πλευράς, ώστε να οριστεί τελικώς η σχέση ανταλλαγής μετοχών και βέβαια το ποσό της αύξησης κεφαλαίου που θα απαιτηθεί, ενώ αναμένονται οι όροι και οι προϋποθέσεις προ κειμένου η τράπεζα να μετέχει στο πρόγραμμα «Ηρακλής 3» και να «καθαρίσει» το χαρτοφυλάκιό της από κόκκινα δάνεια. Η διοίκηση της τράπεζας εκφράζει αισιοδοξία πως ο 5ος πόλος θα δημιουργηθεί μέσα στο 2024.

 

https://www.naftemporiki.gr/  27 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα