Βαγγέλης Αποστόλου: «Από τις καλύτερες στην Ελλάδα, η Γεωργική Σχολή Μεσαράς»

mesaralive.gr  18 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Βαγγέλης Αποστόλου: «Από τις καλύτερες στην Ελλάδα, η Γεωργική Σχολή Μεσαράς»

Εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Μεσαρά στα πλαίσια της περιοδείας του στο Νομό Ηρακλείου.

Ο κ. Αποστόλου έφτασε περίπου στις 13:30 το μεσημέρι στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό  υποδέχτηκε στην Γεωργική Σχολή Μεσαράς η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Θεανώ Βρέντζου καθώς και η Διευθύντρια της Σχολής κ. Μαρία Χαλκιαδάκη, ενώ παρόν ήταν και ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης, προσωπικό και μαθητές της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς, καθώς και φορείς και αγρότες της περιοχής.

Ο κ. Αποστόλου ενημερώθηκε από την κ. Χαλκιαδάκη για την ιστορία της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς, για την ίδρυσή της, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, καθώς και για την μεγάλη περιουσία που έχει.

Η κ. Χαλκιαδάκη στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της δημιουργίας ενός πρότυπου αγροκτήματος το οποίο μαζί με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Γόρτυνας, το Μουσείο που κατασκευάζεται και την Γεωργική Σχολή θα αποτελέσουν κόμβο ανάπτυξης, όπως είπε.

«Πέραν των προσδοκιών μου»

«Η πρώτη εντύπωση μου από τις εγκαταστάσεις της σχολής είναι πέρα των προσδοκιών μου» είπε ο κ. Αποστόλου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε ότι ο αριθμός των μαθητών από 17 θα πρέπει να αυξηθεί και αυτός είναι ένας στόχος που θα πρέπει να τεθεί, καθώς και να δημιουργηθούν νέες ειδικότητες.

Επίσης έκανε αναφορά στο αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεανώς Βρέντζου, για την δημιουργία του πρότυπου αγροκτήματος στο οποίο αναφέρθηκε και η Διευθύντρια της σχολής, καθώς επίσης και στην σημασία που μπορεί να παίξει η σχολή στον τομέα της έρευνας.

Άκουσε τους μαθητές

Στη συνέχεια ο κ. Αποστόλου συνομίλησε με τους μαθητές και άκουσε τα αιτήματά τους αλλά και τα αιτήματα της Διεύθυνσης της Γεωργικής Σχολής.

Όσον αφορά τους μαθητές αυτό που αιτούνται είναι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ουσιαστικά να διαμένουν μέσα στη σχολή όπως γινόταν πριν από πολλά χρόνια.

Επίσης να υπάρξει εκσυγχρονισμός των θερμοκηπίων όπου οι μαθητές κάνουν τα εργαστήριά τους,  και να δοθούν περισσότερα κίνητρα έτσι ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των νέων παιδιών που επιλέγουν τη σχολή.

Από την πλευρά της Διεύθυνσης, η κ. Μαρία Χαλκιαδάκη τόνισε ότι ουσιαστικά η Σχολή λειτουργεί με δύο άτομα, ζητώντας άμεσα να επιστρέψουν αυτοί που έφυγαν με τη διαθεσιμότητα μιας και ήδη έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.

Ο Υπουργός άκουσε προσεχτικά τα αιτήματα μαθητών και Διεύθυνσης και σημείωσε «αν τα θέλετε εσείς μια φορά αυτά εμείς τα θέλουμε δέκα, ωστόσο θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις».

Λίγο αργότερα από το Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία παρουσία εκπροσώπων φορέων και αγροτών, ο κ. Αποστόλου εξέφρασε την αισιοδοξία του  λέγοντας «αντέχουμε και συνεχίζουμε, αυτό που θα υπογραφεί θα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός».

 

mesaralive.gr  18 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα