Αρνητικά όλα τα δείγματα που ελέγχθηκαν από ειδικά κλιμάκια για την πανώλη στην Κρήτη

  09 August, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αρνητικά όλα τα δείγματα που ελέγχθηκαν από ειδικά κλιμάκια για την πανώλη στην Κρήτη

Πιέσεις για να ανοίξουν ξανά τα σφαγεία

Συγκρατημένη αισιοδοξία στους Κτηνοτρόφους της Κρήτης από τα αρνητικά αποτελέσματα για Πανώλη στα αιγοπρόβατα, από τα δείγματα που ελήφθησαν από Κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή των Αστερουσίων, με τους ελέγχους να είναι εντατικοί και σε ακτίνα 13 χιλιομέτρων από τα πρώτα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα εξέφρασε ο Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία και για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι δύο βοσκοί σε Εθιά και Παρανύμφους όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, με 350 ζώα να θανατώνονται συνολικά.

Την ίδια ώρα, κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή στη περίπτωση που δεν ανοίξουν τα σφαγεία μετά τις 11 Αυγούστου ενόψει των εκατοντάδων κοινωνικών εκδηλώσεων στο νησί, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης να εκτιμά ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο ζήτημα.

Ο Σταύρος Αρνουτάκης ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς πέρα από τη στενή συνεργασία υπήρξε άμεση κινητοποίηση και λήψη των αναγκαίων μέτρων, με τον Περιφερειάρχη να αναφέρεται και στις απολυμάνσεις που γίνονται σε Χανιά και Ρέθυμνο στα οχήματα που μεταφέρουν ζωοτροφές.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  09 August, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα