Αρνάκι με ντομάτα και σκόρδο

Υλικά
1 μπούτι αρνιού σε φέτες
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση
1½ kg πατάτες
2 τομάτες σε λεπτές φέτες
2-3 κλων. φρέσκια ρίγανη
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια πλασωτέ κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε για 5-6 λεπτά.
Συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το αρνάκι και βράζουμε για μία ώρα σε μέτρια ένταση, να μην εξατμίζονται να υγρά.
Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις στρώνουμε στη βάση ενός μέτριου ταψιού.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ακουμπάμε επάνω το μισοβρασμένο κρέας και το περιχύνουμε με τους ζωμούς του.
Βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες τα δύο κομμάτια σκόρδου, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και καλύπτουμε τα υλικά με λεπτές φέτες ντομάτας.
Τέλος, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του.
Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Δείτε επίσης
- ΠΟΥ: Πάνω από 500 τα βασικά φάρμακα – Προστέθηκαν τα νέα φάρμακα για διαβήτη και καρκίνο
- ΕΟΠΥΥ: Προειδοποίηση για εκστρατεία εξαπάτησης μέσω e-mail-Πώς να αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά μέιλ
- Μοντέρνες λύσεις για υγιή απώλεια βάρους!
- Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου:Οι ημέρες και οι ώρες των Ελλήνων στο Τόκιο-Οι τελικοί Καραλή, Τεντόγλου
- Ολική έκλειψη Σελήνης: Τι ώρα θα είναι ορατό στην Ελλάδα το «Ματωμένο Φεγγάρι»